E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPKK'ya silah bırakma çağrısı---

PKK'ya silah bırakma çağrısı

PKK'ya silah bırakma çağrısı
28 Şubat 2015 - 11:50 borsagundem.com

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, PKK'yı silah bırakması için kongreye çağırdı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile bir araya gelen HDP heyeti, Öcalan'ın PKK'ya yönelik çağrısını okudu. Dolmabahçe'deki başbakanlık çalışma ofisindeki toplantıda HDP adına hazırlanan metni okuyan Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Öcalan'ın PKK'ya yönelik çağrısını açıkladı. Öcalan çağrısında, "Asgari müştereğin sağlandığı ilkelerde silahlı mücadeleyi bırakma temelinde stratejik ve tarihi karar vermek için PKK’yı bahar aylarında olağanüstü kongreyi toplamaya davet ediyorum. Bu davet, silahlı mücadelenin yerini demokratik siyasetin almasına yönelik tarihi bir niyet beyanıdır." ifadelerine yer verdi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 'Çözüm Süreci'ne ilişkin gelişmeleri değerlendirmek üzere Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde HDP heyeti ile bir araya geldi. 
Saat 11.00 sıralarında başlayan ve 45 dakika süren görüşmeye Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve İdris Baluken katıldı. Görüşme sonrası ortak açıklama yapıldı.

Bu sabah Dolmabahçe Başbakanlık ofisinde düzenlenen “Çözüm Süreci” toplantısına katılan HDP heyetinden Sırrı Süreyya Önder, diyalogun “resmi, ciddi ve sorumlu” bir aşamaya gelindiğini ifade ederek PKK lideri Abdullah Öcalan’ın örgüte bahar aylarında silahsızlanma amacıyla olağanüstü kongreyi toplaması için yaptığı çağrıyı iletti. ''Bu davet, silahlı mücadelenin yerini demokratik mücadelenin yer alması için tarihi bir beyandır” diyen Önder, Öcalan’ın kongre sırasında görüşmede ele alınmasını istediği 10 maddeyi de sıraladı.

Basın toplantısında Önder ile birlikte yer alan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da önemli bir aşamaya gelindiğini belirterek, “Silahların bırakılmasına yönelik çalışmaların hız kazanmasına yönelik açıklamayı önemli görüyoruz” diye konuştu.

''SÜREÇ RESMİ, CİDDİ VE SORUMLU BİR AŞAMAYA GELMİŞTİR''

HDP heyeti adına konuşan Sırrı Süreyya Önder, sürece ilişkin Başbakan Yardımcısı ile yaptıkları görüşmeden sonra şu maddeleri sıraladı:

* Demokratik siyasetin tanımı ve içeriği
* Demokratik çözümün yerel boyutlarının tanımlanması
* Özgür vatandaşlığın güvenceleri
* Kadın, kültür ve ekolojik sorunların yasal çözümleri
* Kimlik kavramı, tanımı ve tanınmasına yönelik anlayışın geliştirilmesi
* Ortak vatan ve milletin demokratik ölçülerle tanımlanması
* Demokratik hamleleri içselleştirmeyi hedefleyen yeni bir anayasa…

PKK'YI OLAĞANÜSTÜ KONGREYE ÇAĞIRIYORUZ

Zaman zaman aksamalar ve kırılmalarla yürütülen diyalog süreci resmi, ciddi ve sorumlu bir aşamaya gelmiştir. 
Beklenen tarihi gelişmelerin hayata geçebilmesi için tahkim edilmiş bir çatışmasızlığın elzem olduğuna şüphe yoktur. Biz de HDP heyeti olarak tüm demokratik çevreleri ve barıştan yana olan kesimleri, gelinen bu demokratik müzakere ve çözüm aşamasına güç katmaya davet ediyoruz. Barışa her zamankinden çok daha yakın olduğumuzu bilerek, emek veren ve verecek olan tüm demokrasi güçlerini selamlıyoruz
Süreçte gelinen aşamaya ilişkin Öcalan'ın temel belirlemesi de şudur: Bu 30 yıllık çatışma sürecini kalıcı barışa götürürken, demokratik bir çözüme ulaşmak temel hedefimizdir. Asgari müştereğin sağlandığı ilkelerde silahlı mücadeleyi bırakma temelinde stratejik ve tarihi kararı vermek için PKK'yı bahar aylarında olağanüstü kongreyi toplamaya davet ediyorum. Bu davet, silahlı mücadelenin yerini demokratik siyasetin almasına yönelik tarihi bir niyet beyanıdır

''SİLAHLARIN DEVRE DIŞI KALMASI DEMOKRATİK GELİŞİME HIZ KATACAKTIR''

''Çözüm sürecinde önemli bir aşamaya geldik'' diyen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, ise şunları söyledi:

HDP, dün İmralı’da bir görüşme gerçekleştirdi
Silahların bırakılmasına yönelik çalışmaların hız kazanması, tam anlamıyla bir eylemsizliğin hayata geçmesi ve demokratik siyasetin bir yöntem olarak öne çıkartılması konusundaki açıklamayı önemli görüyoruz
Analar ağlamasın diye sessiz devrim niteliğinde adımlar attık 
Silahların devre dışı kalması demokratik gelişime hız katacaktır
Özgüven içinde tartışmaktan geri durmamamız gerekiyor
Çözüm sürecininin akşamdan sabaha bitmeyeceğini biliyoruz
Demokrasilerde halkın desteğini alan düşünceler, görüşler ve politikalar değer kazanır.
Biz de milletimizin hayır duası ve desteğiyle süreci nihai sonuca ulaştırmakta kararlıyız.
Yeni anayasayı bir çok köklü ve kronik sorunun çözümüne önemli bir fırsat olarak görüyoruz

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan277201 Mart 2015 02:48

    Zurnanın zırt dediği yer burası,Neresimi silah bırakma.Seyreyleyin görün.Ne ABD nin,ne İngilterenin ne İsrailin ne de AB nin hele komşumuz suriye Nusayrilerin hiç hoşuna gidecek bir karar değil bu.Abdullah Öcalan kim canım diyecekler.Binlerce ajanlar misyonerler cirit atacak Kürt ve Türk vatandaşları farklı bir şekilde tahrik edecekler.BURADA ASIL BİZE DÜŞEN GÖREV NE?BU HAİNLERİN AJANLARIN OYUNLARINI KARDEŞLİK RUHUYLA B KÜRDÜ TÜRKÜ ARABI ÇERKEZİ ALEVİSİ SÜNNİSİ BİZ OLURSAK KENETLENİRSEK BİRTEK OLAYIN OLMASINA MÜSAADE ETMEYİP YATIRMLARIN işte dediğim gerçekler.Seçim yatırımı-pkk silah bırakmamalı seneryo abd nin planı vs. kışkırtıcı ırkçı faşizan görüşler GÜNEYDOĞUYA KAYDIRILMASINA YARDIMCI OLURSAK,BAZILARININ YAPTIĞI GİBİ GÜNEYDOĞUDA ÇETELER KURARAK KENDİ ADAMALRINA RANT SAĞLAYANLARA MEYDAN VERMEZSEK O ZAMAN BU OYUNLAR BOZULUR.inşallah hayırlı olur ülkemize milletimize bir tarihi milat olat inşallah.

  • FURKAN28 Şubat 2015 22:36

    BUNLARIN HEPSİ SEÇİM MALZEMESİ İKİ GÜN SONRA GÖRÜRÜZ PKK SİLAH BIRAKACAK GÜLÜYORUM YA BU TÜR SEÇİM MALZEMELERİNE

  • mehmet28 Şubat 2015 21:47

    Ne pkk silah bırakır ne de barış olur bu barış lafları sıktı yemiyor bunu kürtler ....

  • Realist28 Şubat 2015 20:03

    ABD nin bir planı daha gerçekleşmek üzere.

  • expert28 Şubat 2015 16:31

    PKK silah bırakmamalı ,bu Kürtler için intihardır hele 4 parça bu durumayken

  • VaTaNDaS28 Şubat 2015 16:25

    Seçim yatırımları ve senaryoları başladı!! Az gelişmiş ülkelerde hep aynı şey oluyor.. Seçimden seçime bol bol vaad, güzel haber!! Ama sonuç hep fiyasko...