E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'e operatör darbesi!---

Putin'e operatör darbesi!

Putin'e operatör darbesi!
25 Kasım 2015 - 12:57 borsagundem.com

Rusya’daki bazı tur operatörleri Türkiye'ye tatil satışlarını durdurmayı düşünmediklerini açıkladı

Rus resmi haber ajansı Ria-Novosti’de yer alan habere göre, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesi sonrasında bazı tur operatörleri Türkiye'ye tatil satışlarını durdururken, bazı firmalar ise böyle bir adım atmak istemiyor.

Pegas Touristik, Coral Travel, Intourist, TEZ Tour ve Brisco gibi tur şirketleri yaptıkları açıklamalarda, Türkiye’nin Rus turistler için 13 yıldır en gözde tatil yer olduğuna işaret ederek, Mısır’a uçuşların durdurulmasından sonra Türkiye’nin en önemli alternatif güzergah olduğuna dikkat çektiler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fatih25 Kasım 2015 14:22

    Herşey dahil en ucuz tatil yerlerinden biriyiz hem de mesafe olarak çok yakınız yani bu ulaşıma harcanan bütçeye de pozitif etki ediyor. rusya her ne kadar silah teknolojisinde çok ileri olsa, petrol ve doğalgaz ihracatcısı olsa da son dönemdeki petrol fiyatlarının düşüklüğü sebebiyle çok büyük bir şekilde gelir kaybına uğramış ve hali hazırda her geçen gün uğramaktadır. bu konuda düşen bir uçak sebebiyle doğalgaz ithalatcısını tamamen kaybetmek istemez belki çeşitli arıza sebepleri ile ayağımızı denk almamız için ara ara kesintiler yapabilir geçici olarak gıda ve tekstil konusunda yaptırımlar uygulayabilir fakat bunları sürekli yapamaz Rusya milli çıkarları sebebiyle bu tür davranışları halkının gazını alıp zaman içersinde unutuluncaya kadar yapacaktır. Zaman her şeyin ilacı. Türkiye bu konuda ise çok dikkatli bir politika izlemelidir ne baskın olmaya çalışmalı ne de bu düşürülen uçak sebebiyle suçluluk duygusu ile hareket etmelidir. Yani kararlarının arkasında olmalıdır. Peki türkiyenin yaptırımları ne olabilir. Rusyadan fesh etmeden önce bütün nükleer sözleşmelerini fesh edip japonyaya yönelmelidir. Daha sonra füze savunma sistemi ile ilgili kesenin ağzını açmalıdır. Yada bu çok uzun sürecek gibi ise çin ile iptal edilen füze savunma sistemi ihalesini tekrar gözden geçirip gerekirse çine ihaleyi verip -tabi millileşme/ortak üretim vs- aynı zamanda da rusyanın müttefiki olan bir ülke ile ticari anlamda yakınlaşmalıyız. Zaman her şeyin ilacı olacaktır. Rusya sonuçta süper devletlerden birisi ordu ve teknolojik olarak dolayısıyla düşen uçakla birlikte düşen prestijini kaldırmak için savaş dışında çeşitli yaptırımları olacaktır bu sebeple her iki taraf daha itidalli davranırsa zaman içerisinde soğuyacak ve her şey eskisi gibi olmasa da bu olayın eski gerginliği kızgınlığı kalmayacaktır.

  • KARTALY32325 Kasım 2015 13:56

    Rusya’daki bazı tur operatörleri Türkiye'ye tatil satışlarını durdurmayı düşünmediklerini açıkladı SİYASETİN EKONOMİ DÜŞMANLIĞINA BIR DARBE.İSTİKRAR VE İSTİHDAM GİRİŞİMÇİLİĞİ.AKILLI ADAM

  • alp25 Kasım 2015 13:13

    bakmayın siz putin e gelin gelin.zaten ucuz tatil yapıyonuz.bizim gibi tatile gidince 6 ay kredi kartı ödemiyonuz nasılsa