E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPYD'den flaş Türkiye açıklaması---

PYD'den flaş Türkiye açıklaması

PYD'den flaş Türkiye açıklaması
14 Şubat 2016 - 19:14 borsagundem.com

PYD Eşbaşkanı Salih Müslüm, Ankara'nın açıkladığı talepleri reddettiklerini duyurdu

Türkiye bugün de Halep'in kuzeyindeki PKK bağlantılı YPG unsurlarını top atışına tutarken, örgütün siyasi kanadı PYD'nin Eşbaşkanı Salih Müslim, Ankara'nın taleplerini reddettiklerini açıkladı.

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan Müslim, Suriyelilerin, Türkiye'nin herhangi bir müdahalesine karşı direneceğini söyledi. 

Müslim, Türkiye'nin Suriye'nin içişlerin karışma hakkı olmadığını belirterek, Türkiye'nin top ateşine tuttuğu hava üssünün, Suriye Demokratik Güçleri tarafından geçen hafta ele geçirilmeden önce El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi'nin kontrolünde olduğunu ekledi.

Telefonla verdiği demeçte Müslim, Türkiye'ye yönelik şu sözleri sarf etti: "Nusra Cephesi'nin orada kalmasını mı istiyorlar? Yoksa rejimin gelip işgal etmesini mi?"

İŞTE TÜRKİYE'NİN KIRMIZI ÇİZGİLERİ

TSK'nın PYD mevzilerini vurduğunu ve Suriyeli rejim unsurlarınca yapılan havan atışına da misliyle karşılık verdiğini duyururken dün akşam saatlerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu, önemli açıklamalarda bulunmuştu.  

Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesinde şu üç maddenin altını çizdiğini aktardı:  

1- Terör örgütü YPG derhal, Azez ve çevresinden uzaklaşacak. 
2- Koridoru tekrar kırma çabalarında bulunmayacak.
3- Minnak (Minniğ Hava Üssğ) Havaalanı'nı, Türkiye'ye veya muhalefete karşı kullanma hevesine kapılmayacak ve o havaalanını derhal boşaltacak.

Amerikan Washington Post gazetesinde kullanılan yukarıdaki hareketli GIF, Şubat ayı başından geçen pazartesi gününe kadar Suriye'nin Halep şehri çevresindeki son gelişmeleri detaylandırıyor. Halep, haritanın ortasında altta. 

İki haftadan kısa bir süre içinde rejim güçleri ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı milisler (Bej renkle gösterilmiş) Halep'te muhaliflerin kontrolündeki mevkileri kuşatmayı başardı ve Türkiye ile ikmal hatlarını kesti. 

Yeşil boyalı alan ise genel hatlarıyla muhaliflerin kontrolü altında; Türkiye'ye bağlanan hayati koridor giderek artan bir şekilde rejim güçleri ve terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin askeri kanadı YPG'nin tehdidi altında. (Sarıyla gösterilmiş)

Geçen hafta süresince bu hat kesildi ve bu, Halep'te muhaliflerin elindeki bölgelere yönelik katı ve ölümcül kuşatma olasılığını artırdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ibrahim ozel14 Şubat 2016 22:33

    sefkatli ve merhametli olmak dar durumda olanlara yardım etmek adaletle hükmetmek müslüman türklerin en önemli vasfıdır allah yar ve yardımcımızdır kafirler tek millettir adaletsizlikte müslümanlara zulumde birlesirler kim onlarla beraberse yazıklar olsun

  • expert14 Şubat 2016 21:42

    TÜRKÜN TÜKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR,ÇÜNKÜ TÜRK KÖTÜDÜR VE KÖTÜNÜN DOSTU OLMAZ

  • dikkat.....14 Şubat 2016 21:10

    Gaza gelmeyin !!!!

  • Turan a14 Şubat 2016 21:01

    Turan vakti Zaman'da senin gibi düşünen ırkçılar kafayı yiyerek kendini imha etmek zorunda kaldı çünkü ırkçılık insanın içini kemiren bir virüstür...

  • turan14 Şubat 2016 20:01

    Ermemi tohumları hepinizi gebertecegiz