E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus pilotun cenazesi Türkiye'de---

Rus pilotun cenazesi Türkiye'de

Rus pilotun cenazesi Türkiye'de
29 Kasım 2015 - 10:39 borsagundem.com

Başbakan Davutoğlu Brüksel ziyareti öncesi düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, 24 Kasım'da Türk hava sahasını ihlal ettikten sonra düşürülen Rus uçağının pilotunun cenazesinin Türkiye'ye teslim edildiğini açıkladı.

Mülteci krizinin ele alınacağı AB-Türkiye zirvesi için Brüksel'e giden Davutoğlu, "Ruspilotun cenazesi, gece saat 01.00 itibarıyla sınırımızda bize teslim edildi. Biraz sonra Rus askeri temsilci de Hatay'a hareket edecek ve cenaze Rusya'ya teslim edilecek" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Rusya'nın Türkiye'ye yönelik yaptırım kararlarıyla ilgili bir soruya ise, "Hem uluslararası hukuk açısından gayrimeşrudur hem de Türkiye-Rusya arasındaki dostluk açısından doğru değildir" diye yanıt verdi.

Davutoğlu ayrıca, Rus uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili olarak yarın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşeceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zavallı ortadoğu29 Kasım 2015 18:44

    savaşın bile bir hukuku vardır ama bu coğrafyada maalesef kural yok!! barbarlık, cehalet, kin, nefret, katliam.. ne ararsan var ama akılcılık ve hukuk yok!!

  • xx29 Kasım 2015 15:48

    ESİR SAVAŞ OLAN BİR BÖLGEYE DÜŞMÜŞTÜR.SAVAŞTAYSAN BUNLARI GÖZE ALACAKSIN.TÜRKİYENİN SUÇU NE XYZ...ÇALMA KAPIYI ÇALARLAR KAPINI...

  • xyz29 Kasım 2015 11:21

    Angajmanlar çerçevesinde uçak düşürüldü tamam lakin pilotun öldürülmesi akıl almaz derecede hatadır çünkü esire bu davranış insalıkla bağdaşmaz....