E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRuslar tur satışlarını durduruyor---

Ruslar tur satışlarını durduruyor

Ruslar tur satışlarını durduruyor
24 Kasım 2015 - 16:55 borsagundem.com

Rus jetinin düşürülmesinin ardından Rusya'da tur operatörleri yakın zamanda Türkiye'ye tur satışlarını geçici olarak durdurma kararı aldı.

Suriye sınırında sınır ihlali yapan Rus savaş uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesi ardından, Rus tarafından peş peşe karşı adımlar atılmaya başlandı. Yarın Türkiye'ye yapacağı ziyareti iptal ettiğini açıklayan Rusya Dişişleri Bakanı Lavrov'un ardından, Türkiye'ye tur satan Rus tur operatörleri, Türkiye'ye karşı ikinci adımı attı.

Türkiye’ye tur satan en büyük tur operatörlerinden biri olan Natalie Tours geçici olarak Türkiye’ye tur satışlarını durdurduğu duyurdu. 

Bu yaz ekonomilerinde yaşanan sorunlar nedeniyle, yurtdışı seyahatlerini azaltan Ruslar, Antalya'ya gelmemiş ve bölge ekonomisinde yaklaşık 5 milyar dolarlık kayıp yaratmışlardı.

Son olarak Mısır'a giden Rus uçağının düşürülmesinin ardından, tur operatörleri Mısır yerine Türkiye seçeneğini yeniden sunmaya başlamıştı. 

RUS PARLAMENTOSUNDAN ŞOK TEKLİF

Rusya parlamentosundan “Türkiye ile hava yolu taşımacılığını kapatalım” teklifi geldi. 
 Parlamento alt kanadı Duma'nın Başkan Yardımcısı Nikolay Leviçev, Türkiye-Suriye sınır bölgesinde Rus savaş uçağının vurulması ardından Rusya ile Türkiye arasında sivil havacılık taşımacılığının durdurulmasını istedi.

Rusya parlamentosundaki bir grup milletvekili adından yayınlanan çağrıda şöyle denildi: “Türkiye, savaş uçağımızı vurarak teröre karşı savaşta hangi cephede yer aldığını net olarak göstermiştir. Türkiye’de İŞİD terör örgütünün faaliyet gösterdiğini göz önünde bulundurarak bu ülke ile tüm yolcu uçak seferlerinin iptal edilmesini istiyoruz”.

Hürriyet
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)