E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya ÖSO'yu vurdu---

Rusya ÖSO'yu vurdu

Rusya ÖSO'yu vurdu
07 Ekim 2015 - 22:52 borsagundem.com

Rus Hava Kuvvetleri İdlib kırsalında ÖSO'ya ait bir karargahı vurdu

Rusya Hava Kuvvetleri'nin, Suriye'nin İdlib kırsalına düzenlediği saldırılarda, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) ait bir karargahı hedef aldığı bildirildi.

ÖSO Şam Cephesi'ne bağlı 21. Tümen Komutanı Ebu Velid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus uçaklarının, İdlib'in Maaret en-Numan bölgesinin doğusunda Şam Cephesi'ne ait bir karargahı, güdümlü füzeyle vurduğunu ifade etti.

Ebu Velid, saldırıda, 12 kişinin yaralandığını, karargahın kısmi zarar gördüğünü ve askeri ekipmanlarda hasar meydana geldiğini söyledi.

Bugünkü bombardımanın, Rusya Hava Kuvvetlerinin, İdlib ve Hama kırsalında Şam Cephesi'nin karargahlarını hedef alan ilk saldırısı olmadığını vurgulayan Ebu Velid, "Silahlı muhalifler, hasar gören ekipmanlarını onararak yeniden savaşmaya devam edecektir. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ordusunun da mağlup olacağı sözü veriyorum" dedi.

Rusya, bir süre önce Suriye'de terör örgütü İŞİD'e ait olduğu ileri sürülen noktalara hava saldırılarına başlamış, ancak Esed rejimine karşı savaşan gruplar, Rus uçaklarının, ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kamplarıyla, sivilleri hedef aldığı yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)