E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya özür ve tazminat istiyor---

Rusya özür ve tazminat istiyor

Rusya özür ve tazminat istiyor
09 Şubat 2016 - 11:22 borsagundem.com

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andey Karlov, uçak düşürme olayına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andey Karlov, uçak krizi ile bozulan Rusya - Türkiye ilişkilerinin düzelmesi için 3 şartı açıkladı. Karlov, Türkiye’den “resmi bir özür, suçluların cezalandırılması ve Rusya tarafına verilen zararın tazmin edilmesini” beklediklerini söyledi. 
Türkiye'nin ısrarla üst düzey bir görüşme talep ettiğini kaydeden Karlov, ancak bu görüşmeler Türkiye'nin duruşunu değiştirmeyecekse olmasının da bir anlamı yok. Korkuyorum böyle bir durumda bütün ilişkiler dondurulabilir” değerlendirmesinde bulundu.
Rus RİA Novosti ajansına geniş bir röportaj veren Andrey Karlov, Rusya liderliğinin bu krizi çok iyi yönettiğini söyledi. Rusya Devlet Başkanı’nın söylediği gibi bu krizi çözmesi gereken tarafın Türkiye olduğunu savunan Rus Büyükelçi, Türkiye’den “resmi bir özür, suçluların cezalandırılması ve Rusya tarafına verilen zararın tazmin edilmesini” beklediklerini dile getirdi. Türkiye tarafından yapılan “üzüntü duyulduğuna dair açıklamaların yeterli olmadığını” ifade eden Karlov, “Açıklamalar yaşananları karşılamıyor” dedi. 
Rus SU-24 uçağının düşürülmesinin Rusya-Türkiye ilişkilerini ikiye böldüğünü kaydeden Rus Büyükelçi, ardından Moskova yönetiminin bazı ekonomik tedbirler aldığını ve bazı işbirliklerini ve diplomatik ilişki mekanizmalarının durdurulduğunu anlattı.
Türkiye’nin sürekli talepleri doğrultusunda iki ülkenin dışişleri bakanlarının Belgrad’da bir araya geldiğini hatırlatan Rus Büyükelçi, “Ancak bu görüşmenin de faydasız olduğu anlaşıldı” dedi.
Karlov, “Türk tarafı sürekli olarak en yüksek seviyede bir görüşme istediğini söyleyip duruyor. Ancak bu görüşmeler Türkiye'nin duruşunu değiştirmeyecekse olmasının da bir anlamı yok. Korkuyorum böyle bir durumda bütün ilişkiler dondurulabili.” değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye ile güzel bir ekonomik işbirliği geliştirdiklerini  ancak onlarca yıldır ilişkilerinin olduğu ama hiç gelişmediği ülkelerin de bulunduğunu söyleyen Rus Büyükelçi, “Eğer Türkiye pozisyonunu değiştirmezse aynı şey Türkiye ile olacak” uyarısında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sun tzu09 Şubat 2016 22:43

    Turkiyeyi önemsemiyorlardı.bizi eskisi gibi muhtaç sanıyorlardı.şimdi suriyeye operasyon yapacağız diye beyinleri abondene oldu.

  • TRT09 Şubat 2016 19:47

    işaret parmağımı baş ve orta parmak arasına alarak özür diliyoruz russia

  • Exodus 09 Şubat 2016 18:34

    Rusya bizim birçok uçağımızı düşürdü, ne özür diledi nede tazminat ödedi. Telsize bile cevap vermekten acizler...

  • fatih istanbul09 Şubat 2016 14:23

    pilot öldürülmeseydi öldürmeye devam edecekti teslim olmadı teslim alırken öldürüldü nur çel açakları katilleri öldürmek haktır

  • fatih istanbul09 Şubat 2016 14:18

    işgalciden tecavüzcüden katillerden üzür dilenmez katil rusya komşumuz suriyede katil esadın yanında masumu sivili mücahidi türkmeni bombala sınırımıza tecavüz et özür tazminaat bekle alırsın üçün birini yüzsüz katil putin.

  • gh09 Şubat 2016 13:48

    Bu serefsiz moskoflardan ozur dilesinler,bu ulkede yasamam artik

  • nur çel09 Şubat 2016 12:39

    Esiri öldürmek alçaklığın en alçağıdır

  • cemil09 Şubat 2016 12:17

    rusların esedin iranın sivillerin üzerine asker yollayıp onları katletmesi canilik değil de, onlar özür dilemiyor da, tepesinden bomba yağdıran pilotu vatandaşın öldürmesi özür gerektiriyor bu ne alçakça bir düşüncedir!?

  • nur çel09 Şubat 2016 12:00

    Paraşütle inen pilotun öldürulmesi caniliktir v yanlıştır bir tek bunun için özür dilenmeli

  • Batıya güvenirsen işte sonuç09 Şubat 2016 11:45

    Adamlar bu bahane ile Suriyeye yerleşti, hallaç pamuğu gibi atıyorlar. Hala perde önünde mazaret lafıyla Türkiyeyi ön plana çıkarıp ezme peşindeler. Türkiye ise AB, ABD ve NATO tarafından anında satıldı ve terk edildi. şimdi bunun neresine bakmalı Türkiye ne yapmalı.

  • Utanmazlar09 Şubat 2016 11:38

    Ac kaldilar tabi, nerden ne koparacaklarini dusunuyorlardir.

  • oldu!!09 Şubat 2016 11:28

    şimdilik üçün birini takdim etsek??

  • Recep09 Şubat 2016 11:27

    Bir an önce Rusya'dan özür dilemeliyiz ve zararlarını karşılamalıyız, o zaman bizim için her şey daha iyi olur.