E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan öğrenciler için şoke eden karar---

Rusya'dan öğrenciler için şoke eden karar

Rusya'dan öğrenciler için şoke eden karar
01 Aralık 2015 - 14:09 borsagundem.com

Rusya Türkiye yasaklarını bilime de taşıdı. Üniversiteler ilişkileri keserken Türkiye'deki Rus öğrencilerin de geri çağrılması kararı alındı

Rusya Eğitim Bakanlığı, Türkiye ile Rusya arasındaki bilimsel işbirliğinin sonlandırılması amacıyla tasarı hazırladığını açıkladı. Rus öğrenciler geri çağrılacak.
 
Rusya Eğitim Bakanlığı Basın Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre, 44 Rus yüksek öğretim kurumu, Türk eğitim kurumlarıyla olan işbirliği ya tamamen sonlandırdı ya da askıya aldı. Rusya İnnovasyon İşbirliği Fonu da Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile ortak yarışmalar düzenleme planını erteledi.

TASARI HAZIRLANDI SUNULDU

Bakanlık, Rusya ile Türkiye arasında 5 Eylül 1992'de imzalanan anlaşma çerçevesinde yürütülen bilimsel-teknolojik işbirliğinin sonlandırılması için tasarı hazırlandığını ve tasarının Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı’na sunulduğunu açıkladı.

TÜRKİYE'DEKİ RUS ÖĞRENCİLER KARARI

Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasında Türkiye'de eğitim gören Rus değişim öğrencilerinin de ülkelerine geri çağrılacağı belirtildi. Açıklamada, ''Değişim programları ile Türkiye'de eğitim gören tüm öğrenciler en kısa sürece Rusya'ya geri getirilecek'' dendi.

RUSYA'DAKİ TÜRK ÖĞRENCİLER NE OLACAK?

Rusya’da okuyan Türk öğrencilere hiçbir sınırlama getirilmeyeceğini bir açıklanırken Rusya Eğitim Bakanlığı, üniversite yönetimlerinden Türk öğrencilerin provokasyonlardan korunması istedi.

Rusya’daki 123 yüksek öğretim kurumunda 1030 Türk öğrenci öğrenim görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekselans00601 Aralık 2015 15:29

    ugandadan afrıkadan malzeyadan ögrencı getırın doldurun yerını. cemaatın okullarına devlet el koysun gerekırse onun ustunden alsın yabancı grencıyı.

  • YAHU AVRUPAYA AYNISINI01 Aralık 2015 15:18

    YAHU AVRUPAYA AYNISINI YAPMADI AMA TÜRKİYEYE GELİNCE ELİNDEN GELEN BÜTÜN AMBARGOLARI UYGULUYOR.RUSYA RESMEN PUTİNİN ÇİFLİĞİNE DÖNMÜŞ.RUSYA BÖYLE YAPMAKLA BÜYÜK DEVLET OLAMAZ.ZATEN SEBZE MEYVEDE BİZE BAĞIMLILAR.DİĞER YERLERDEN ALDIKLARI HEM PAHALI HEMDE KALİTESİZ.BİZİM SEBZE VE MEYVELERİMİZ HEM UCUZ HEM DE KALİTELİDİR.RUS HALKI GIDADA PAHALILIĞI KALDIRAMAZ.PUTİN ENİNDE SONUNDA YAPTIĞI BU HATAYI ANLAYACAK ANLAMAZSA RUS HALKI ONA ANLATIR.