E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSabotaja karşı önlem taslağı---

Sabotaja karşı önlem taslağı

Sabotaja karşı önlem taslağı
29 Temmuz 2015 - 03:31 borsagundem.com

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tehlikeli madde bulunduran kuruluşlarda sabotaj, yangın, deprem gibi olaylar sonrası uygulanacak önlemler oluşturdu

Tebliğ taslağında işletmelerin acil durum planında herhangi bir kaza sırasında personelin işyerinden güvenli tahliye edilmesinden, kazadan sonra halka açıklamayı kimin yapacağına kadar birçok kritik bilgi bulunacak. Bakanlık, terör olaylarının arttığı bir dönemde AFAD’la birlikte hazırlanan “Büyük Endüstriyel Kaza Risklerinin Azaltılması Acil Durum Planı Tebliği Taslağı” hazırladı. Büyük işletmelerin olası kazaların etkisini en aza indirmek, insana gelebilecek zararları sınırlamak için dahili acil durum planı hazırlaması gerekecek.

PATLAMAYA KARŞI ÖNLEM

Dahili acil durum planı, güvenlik raporunda belirtilen tüm büyük kaza senaryolarına uygulanabilecek esneklikte oluşturulacak. Acil durum planı yangın, patlama, toksik yayılım, deprem, sel ve sabotaj gibi durumlar dikkate alınacak şekilde hazırlanacak. Planda acil durum esnasında personelin işyerinden güvenli şekilde tahliye edilmesinin ve kazadan etkilenen kişilere acil yardım yapılmasını sağlayacak kurallar olacak. Dahili acil durum planında itfaiye ve bölgenin güvenliğini sağlayan şirketler gibi kurumların desteği beklenirken tehlikeli durumlarla baş etmek için personelin koordinasyonu için kriterler tanımlanacak.Hastaneler, açığa çıkması muhtemel tehlikeli maddelere maruz kalan kişilere müdahale edilebilmesi için; ilgili tehlikeli maddeler, maruziyet yolları ve etkileri hakkında işletmeci tarafından bilgilendirilecek. Acil durumlara yönelik düzenlemeler günün 24 saatini kapsayacak. Düzenlemelerde tatil, hastalık, vardiya değişikliği, bakım, tesisin devre dışı bırakılması ve devreye alınması gibi olaylar dikkate alınacak. Yaşanan bir kaza sonrasında basına ve halka yönelik demeçlerin kim tarafından verileceği planda belirtilecek.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)