E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞehit Binbaşı ile ilgili kahreden detay---

Şehit Binbaşı ile ilgili kahreden detay

Şehit Binbaşı ile ilgili kahreden detay
28 Temmuz 2015 - 06:12 borsagundem.com

Malazgirt'te uğradığı hain saldırıda şehit olan Binbaşı Kulaksız'ın ağabeyi de 25 yıl önce maden kazasında hayatını kaybetmiş

Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’ın şehit olduğu, eşi Sibel Kulaksız’ın kolundan hafif şekilde yaralandığı ve kızının da yara almadan kurtulduğu silahlı saldırı ile ilgili detaylar da aydınlanmaya başlandı. Binbaşı Kulaksız’ın kullandığı otomobile, takip eden 2 araçtan çapraz ateş açıldığı belirlendi. Açılan çarpraz ateş sonucu Binbaşı Kulaksız ağır şekilde, eşi Sibel ise kolundan yaralandı. Şehit Binbaşı'nın acı haberi hasta olan anne ve babasına duyurulmazken ailenin büyük oğlunun da 25 yıl önce maden ocağındaki grizu patlamasında hayatını kaybettiği öğrenildi. 

MUŞ’TAN SKORSKY İLE DOKTOR GETİRİLDİ

Kulaksız çifti ambulanslarla Malazgirt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Binbaşı Arslan Kulaksız için Muş’tan iki skorsky helikopterle Malazgirt’e doktor gönderildi. Yaşanan saldırı üzerine Vali Vedat Büyükersoy da Malazgirt’e gitti. Ameliyatta bir kaç kez kalbi duran Arslan Kulaksız yapılan tüm müdahelelere karşın saat 22.30’da şehit oldu. Güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkarıldığı ilçede kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyonlar sürdürülüyor.
 

 

Yaşlı anne ve babasına haber verilmedi

Kulaksız'ın şehit olduğu haberi  yakınlarına bildirilirken, acı haber sağlık sorunları nedeniyle şehidin yaşlı  anne ve babasına verilmedi
Muş'un Malazgirt ilçesinde uğradığı silahlı saldırı  sonucu şehit olan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın, Amasya'nın  Merzifon ilçesine bağlı Ortaova köyündeki baba ocağında yas var.
Ortaova köyünde şehidin babaevinde kalan ablası Emine Şallı'ya,  kardeşinin şehit edildiği haberi, askeri yetkililer tarafından verildi.  Kulaksız'ın babası Ömer (85) ile annesi Nevriye Kulaksız'a (80), sağlık sorunları  nedeniyle acı haber verilemedi.

Olayın duyulması üzerine şehidin babaevi ile evin bulunduğu sokağa  Türk bayrağı asıldı.

AĞABEYİ DE MADEN ŞEHİDİ

Evli ve 2 çocuk babası olan Arslan Kulaksız'ın, ağabeyi Dursun  Kulaksız'ın 1990'da Amasya'da Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'ne ait maden ocağında  meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybettiği ve şehit binbaşının oğluna ağabeyinin adını verdiği öğrenildi.

 "Çok zor şartlarda okuyup bu mertebeye geldi"

Şehidin ilkokul arkadaşı Salih Ak, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  şehit Arslan Kulaksız'ın köylerindeki 3'üncü şehit olduğunu söyledi.
Kulaksız'la ilkokulu beraber okuduklarını ifade eden Ak,  "Bizden  sonra liseyi Merzifon'da okudu, sonra askeriyeye geçti. Gayet sakin ve dürüst bir  kişiydi. Garibanlıktan yetişti, her zaman sağlam kişiliği vardı. Çok zor  şartlarda okuyup bu mertebeye geldi" dedi.
Ak, şehit binbaşı ile en son geçen yıl yeğeninin düğünü için geldiği  köyde görüştüklerini belirtti.
Komşusu Alaattin Sayan da Kulaksız'ın zor şartlar altında yetiştiğini  dile getirerek, "Bütün köy halkı çok seviyordu. Geçen yıl geldiğinde görüşmüştük"  diye konuştu.

ŞEHİT OLAN BİNBAŞI ARSLAN KULAKSIZ AYNI AİLENİN İKİNCİ ŞEHİDİ

Muş’un Malazgirt ilçesinde eşi ve kızıyla birlikte teröristler tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede şehit olan Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın ağabeyi Dursun Kulaksız'ın 25 yıl önce Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'ne ait maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybettiği öğrenildi

Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız'ın, Amasya'nın Merzifon ilçesine bağlı Ortaova köyündeki baba ocağında yas hakim. Ablası Emine Şallı'ya kardeşinin şehit edildiği haberi askeri yetkililer tarafından verildi. Kulaksız'ın babası Ömer (85) ile annesi Nevriye Kulaksız'a (80) sağlık sorunları nedeniyle acı haber verilemedi.

Köylüler tarafından şehidin babaevin bulunduğu sokağa ve caminin minarelerine dev Türk bayrağı asıldı.
Evli ve 2 çocuk babası olan Arslan Kulaksız'ın, ağabeyi Dursun Kulaksız'ın 1990 yılında Amasya'da Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'ne ait maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybettiğini ve ailenin ikinci şehidini verdiğini belirten halasının oğlu Hamza Acar,  “Acımız büyük. Çok iyi birisiydi. En son geçen sene Kurban Bayramı’nda buradaydı. Daha sık geliyordu. Malazgirt’e gidince ziyaretlerini seyreltti. Sürekli annesine, babasına bakan birisiydi” diye konuştu.
Şehidin üvey ağabeyi Hikmet Acar’ın da sağlık sorunları nedeniyle ambulansla hastaneye kaldırılıp gözetim altında tutulduğu bildirildi.

Cumhurbaşkanı'ndan Binbaşı'nın eşine başsağlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit Binbaşı Kulaksız'a Allah'tan rahmet, ailesine ve TSK camiasına başsağlığı dileğinde bulundu.
Erdoğan şehit binbaşının saldırıda yaralanan eşi Sibel Kulaksız ile de bir telefon görüşmesi yaptı; kendisine geçmiş olsun dileklerini iletti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muş'un Malazgirt ilçesindeki terör saldırıyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığından bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, saldırıda ağır yaralanmasının ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Aslan Kulaksız'ın vefatı nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e taziye dileklerini de iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehit Binbaşı Kulaksız'a Allah'tan rahmet, ailesine ve TSK camiasına başsağlığı dileğinde bulunduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saldırıyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in yanı sıra Muş Valisi Vedat Büyükersoy'dan da bilgi aldığı kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehit binbaşının saldırıda yaralanan eşi Sibel Kulaksız ile de bir telefon görüşmesi yaptığı, kendisine geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)