E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞehit yakını Erdoğan'a hakaretten tutuklandı---

Şehit yakını Erdoğan'a hakaretten tutuklandı

Şehit yakını Erdoğan'a hakaretten tutuklandı
02 Eylül 2015 - 18:36 borsagundem.com

Siirt'te şehit düşen 8 askerden biri olan Erzurumlu jandarma er Recep Beycur’un akrabası Kazım İpek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten tutuklandı

Siirt’te PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan 8 askerden Erzurumlu jandarma er Recep Beycur’un akrabası Kazim İpek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten tutuklandı.

PKK’lı teröristlerin geçen 19 Ağustos günü Siirt’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında yola döşedikleri uzaktan kumandalı mayını jandarmaları taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında patlatması sonucu 8 asker şehit oldu. Patlamada şehit düşen Erzurum’un Karaçoban İlçesi’ne bağlı Kırımkaya Köyü’nde oturan Recep Beycur’un ailesine haber verilmesi sırasında akrabası Kazim İpek, iddiaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret etti.

Kırımkaya Köyü’nde oturan 8 çocuk babası Kazim İpek, dün ifade için Karaçoban İlçe Jandarma Karakoluna çağrıldı. İfadesi alınan Kazim İpek daha sonra Hınıs adliyesine sevk edildi. 

Hınıs Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 59 yaşındaki Kazim İpek, suçlamaları kabul etmedi. İpek, ’Cumhurbaşkanına alenen hakaret’ suçundan tutuklanarak Hınıs Kapalı Cezaevine gönderilmeden önce verdiği fadesinde şunları söyledi:

"Askerler şehit evine vardığında biz de köylülerle beraber şehit evine gittik. Recep’in şehit olduğunu öğrenince üzüntümden kahroldum. O an da kendimi kaybettim. Ancak hiç kimseye hakaret etmedim. Hele Cumhurbaşkanımıza hiç hakeret etmedim. Cumhurbaşkanımıza hakaret etmem için bir sebep yok. Beni köyde istemeyenler var. Aradan iki hafta geçtikten sonra beni ihbar etmişler. Madem ben şehit haberi geldiği gün hakaret ettim, neden o gün beni kimse sorgulamadı. Suçsuzum."

Recep Beycur’un kuzeni Ömer Bulur da cenaze sırasında tepki gösterdiği iddiasıyla Terörle Mücadele Şubesi’ne ifadeye çağrıldı. Kendisine ’Devlet büyüklerine itaatsizlik, suç ve suçluyu övme, tehdit, halkı askere göndermekten soğutmak’ suçlamalarının yöneltildiğini bildiren Ömer Bulur, tutuklanan Kazim İpek’in dayısının oğlu olduğunu, hakaret iddialarının gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vato02 Eylül 2015 23:48

    Bende bu kadar dürüst yorumcuyu ilk defa bi rarada görüyorum..fatih ve metin hariç hepsine saygılarımı sunarım, düşüncelerimiz tamamen aynı...Millete tvlerde gaz verip atıp tutanlar torunlarına amerikan pasoportu alma derdinde...

  • munci02 Eylül 2015 23:43

    ambulans çağırıp gelen ambulansı yakan, kavga ihbarı yapıp gelen polisi şehit eden, ailesinin gözü önünde binbaşıyı kurşun yağmuruna tutan alçaklara laf etmeyip cumhurbaşkanına hakaret etmek yenilgi psikolojisi ya da siyasi görüş farkıyla anlatılacak bir durum değil. bu aşağılık tavrı psikiyatri uzmanları da açıklayamaz malesef.

  • fatih02 Eylül 2015 21:36

    bu kadar haini bir arada ancak bu sitede gördüm! ortalık karışınca hepiniz ininize kaçarsınız ama değil mi?

  • vestelzade02 Eylül 2015 21:23

    100 de kırka hayırlı olsun şehit yakınına yapılırmı bu eza yargı nerde yazıklar olsun yarın ücretli askerde bulamassınız

  • metin02 Eylül 2015 20:30

    Çözüm süreci varken Şehit haberleri gelmiyorken vatanı sattınız diyenler,PKK nın ateşkesi bozmasıyla son bulan çözüm sürecinin ardından şimdide çözüm süreci nerde diyorlar.Bunlar ne istediklerini bilmiyorlar.

  • Cengiz02 Eylül 2015 20:18

    Eyy RTE daha dün PKK.ile müzakere sürecini baltalayanlar,bizim düşmanımızdı diyordun.Şimdi PKK.sizin sayenizde ülkeyi cephaneliğe boğdu.Şehit olan asker-polislerin de akrabaları senin sayende hapishaneye giriyorlar.T.C.Tarihinde ilk kez RTE .döneminde bu kadar kişi hapsi boylası.Neden ? Yanıtını RTE versin.

  • Byk02 Eylül 2015 19:42

    Saray, şehit yakınlarının her gün bedduasını alıyor.

  • Vijdanli02 Eylül 2015 19:29

    Ne hale soktu bir kişi bir insan kolay mı yetişiyor kaldırın o zaman 1111 sayılı askerlik kanunu istiyen gitsin askerlikte onu bunun çocuğuna tolerans var 4 gün askerlik yapsın garibanin çocuğu da olsün sonra konuşunca hapis başkan Bush ayakkabı fırlatani serbest bırakıldı bizde doğruyu söylüyene hapis ama bu halk gereken cevabı verecektir kimse halktan üstün değil yazık adamın ciğeri yanıyor üstüne hapis o hakimin hiçmi vijdani yok acaba

  • don karleone02 Eylül 2015 19:06

    tutuklasın bakalım , son çırpınışları