E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSGK'yı büyük zarara soktular---

SGK'yı büyük zarara soktular

SGK'yı büyük zarara soktular
01 Mart 2015 - 07:28 borsagundem.com

Seresral Palsili hastalığının tedavisinde yolsuzluk yapıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yetkilileri Seresral Palsili (SP-Beyin Felci) hastaların tedavisinde usülsüzlükler tespit etti. SGK yetkilileri evdeki hastaların bile 320 gün rehabilitasyonda gösterilip kurumun zarara uğratıldığını öne sürdü.

Seresral Palsili (SP-Beyin Felci) hastaların tedavisi için, 2010 yılında 27.3 milyon lira harcanırken, bu rakam 2013 yılında 109 milyon liraya çıktı. Artışı araştıran Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yetkilileri, “Hastaların çok uzun süreli tedaviye alındığı, ülke çapında bu hastaların araştırıldığı, telefonla arandığı ve suistimal edildiği yönünde ihbarlarla karşılaştık. Bu nedenle analizlerimizi yaptık. Çalışmalar son aşamaya geldi. SGK’yı zarara uğratan ve hastaları suistimal eden tüm sektörel yapıları denetleyeceğiz. Denetimler sonucu tespit edilen kurum zararı tahsil edilecek ve bu merkezler hakkında adli ve idari işlem yapılacak” dedi. 

320 GÜN TEDAVİ EDİLDİ

SGK yetkilileri şöyle devam etti: “SP hastaların tedavileri, bilimsel derneklerin görüşleri alınarak, dünya standartlarına uygun hale getirildi. Bazı hastalara 1 yıl içinde 320 gün rehabilitasyon tedavisi uygulandı. Bu tedavi süresi bilimsel gerçeklerle bağdaşmaz SP hastaların tedavisi için, 2010 yılında 27.3 milyon TL, 2011 yılında 40 milyon TL, 2012 yılında 84 milyon TL ve 2013 yılında ise 109 milyon TL ödendi. Bu çok büyük bir artış. Artışın nedeni araştırıldığında, hastaların çok uzun süreli tedaviye alındığı, ülke çapında bu hastaların araştırıldığı, telefonla arandığı ve suistimal edildiği yönünde ihbarlarla karşılaştık. Bu nedenle analizlerimizi yaptık. Çalışmalar son aşamaya geldi. SGK’yı zarara uğratan ve hastaları suistimal eden tüm sektörel yapıları denetleyeceğiz. Denetimler sonucu tespit edilen kurum zararı tahsil edilecek ve bu merkezler hakkında adli ve idari işlem yapılacak.”

Dernek  bilirkişilik yapacak

Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği’nin de bu aşamada SP hasta tedavilerindeki suistimallerle ilişkili bilirkişilik yapabileceklerini ifade eden yetkililer, “Sektör temsilcileri tarafından hastaların fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavisi yerine, ortopedide ameliyata zorlandığı şeklindeki iddialar ortaya atıldı. Bu ifadeler kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. Asıl bir branşın diğer bir branşın alternatifi olarak düşünülmesi meslek taassubun göstergesidir” dedi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sütçü Ramiz01 Mart 2015 13:32

    Bundan birsey çıkmaz adamlar kart visitlidir üstü örtülü r çıkanlar yargilandilarmi

  • işte bu01 Mart 2015 10:50

    bu milletin hakkını hak hukuk tanımayan sülüklere yedirmezseniz sizden Allahım razı olsun derim saygılarımı sunarım