E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSiemens Mısır'a 8 milyar euroluk iş yapacak---

Siemens Mısır'a 8 milyar euroluk iş yapacak

Siemens Mısır'a 8 milyar euroluk iş yapacak
03 Haziran 2015 - 21:59 borsagundem.com

Alman Siemens firması Mısır'da 8 milyar euroluk iş yapacak. İki ülke arasında Berlin'de Sisi'nin de katılımıyla anlaşma imzalandı

Mısır ile Alman Siemens firması arasında 8 milyar euroluk anlaşma imzalandı. 

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi ve Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel'in de katıldıkları 2. Almanya Mısır Ortak Ekonomi Komitesi toplantısı sonrası iki ülke yetkililerince söz konusu anlaşmalar imzalandı.

Anlaşmalara göre Siemens, Mısır'da 12 adet rüzgar parkı (600 adet rüzgar gülü) ve 3 adet gaz santrali kuracak. Siemens firmasından yapılan açıklamada da firma tarihinde tek seferde alınan en büyük işin bu anlaşmayla üstlenildiği ifade edildi.

Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, Almanya'nın Mısır ile sadece ticaret yapmak istemediğini bunun yanında Mısır'ın zorlu demokrasi yolunda kendilerine yardım etmek istediğini belirtti. Gabriel Mısır, ekonomisinin istikrarın sağlanmasının Arap coğrafyasına da örnek olabileceğini belirtti.

Sisi de Mısır'da istikrarın önemine işaret ederek Alman yatırımcıları ülkesine yatırım yapmaya davet etti. Sisi yatırımcıların sorun yaşaması halinde Cumhurbaşkanlığı ofisinin kendilerine her türlü yardımda bulunacağı sözünü de verdi.

İki ülke arasında yaklaşık 4,4 milyar euroluk ticaret hacmi bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)