E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞirketler Rusya'dan kaçıyor---

Şirketler Rusya'dan kaçıyor

Şirketler Rusya'dan kaçıyor
04 Mart 2015 - 08:32 borsagundem.com

Batılı şirketler ülkeden kaçmaya devam ediyor

Rus rublesinin değer kaybı ve ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum nedeniyle dünya devleri ülkeyi bir bir terk ediyor.

Ocak ayında bira üreticisi Carlsberg’in Rusya’daki ekonomik istikrarsızlık nedeniyle iki tesisini kapatacağını açıklamasının ardından şimdi de Coca-Cola Hellenic Bottling ve Pepsi, aynı gerekçeyle Rusya’daki bir adet fabrikasını kapatma kararı aldığını açıkladı.

Wall Street Journal'ın haberine göre, PepsiCo’dan yapılan açıklamada haziran ayında Moskova yakınlarındaki tesisin kapatılacağı belirtilirken, Coca-Cola markası altında mal satan Coca-Cola Hellenic de Moskova’nın doğusundaki fabrikasını kapatacağını açıkladı.

AMBARGO VE DÜŞEN PETROL FİYATLARI

Rusya'ya Ukrayna'daki savaş nedeniyle uygulanan ambargolar 7. ayına girerken ülkenin ekonomik durumu kırmızı alarm vermeye başladı. Ambargolar, hızla düşen petrol fiyatlarıyla birleşince Rusya'nın Vladimir Putin yönetimindeki 15 yıllık refah döneminin sonuna gelindi.

İşsizlik yabancı yatırımcıların kaçmasıyla hızla artarken son yayımlanan verilere göre Rus Merkez Bankası'nın rezervleri 364 milyar dolara geriledi. Bu rezervlerin sadece 7 ay içinde 100 milyar dolar eridiği anlamına geliyor. Dünya Bankası da Rusya ekonomisinin 2015 yılında yüzde 1.5 daralacağını öngörüyor.

Alım gücü giderek düşen Rus orta sınıfının huzursuzluğu muhalif lider Boris Nemtsov'un öldürülmesi gibi siyasi çalkantılarla birleşince giderek daha fazla sayıda insan son olarak Bloomberg'ün sorduğu soruyu sormaya başladı: "Putin daha ne kadar ekonomik acıya dayanabilir?"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)