E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGece yarısı Şırnak'tan kahreden haber: 2 şehit---

Gece yarısı Şırnak'tan kahreden haber: 2 şehit

Gece yarısı Şırnak'tan kahreden haber: 2 şehit
09 Şubat 2016 - 23:25 borsagundem.com

Şırnak'ta polis zırhlı aracına PKK'lıların düzenlediği roketatarlı saldırıda 1 polis şehit düştü. İdil İlçesi'ndeki çatışmada da bir asker şehit oldu

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarınca zırhlı polis aracına düzenlenen saldırıda 1 polis memuru şehit oldu, 1 polis memuru yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'nda devriye gezen zırhlı polis aracına PKK'lı teröristlerce roketatarlı saldırı gerçekleştirildi. Olayda yaralanan ve Şırnak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan 2 polis memurundan biri şehit oldu. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı. 

BABAEVİNE ACI HABER ULAŞTI

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarınca zırhlı polis aracına düzenlenen saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Mehmet Güngördü'nün babaevine acı haber ulaştırıldı.

Güngördü'nün (32) şehit olduğu haberi Melikgazi ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde ikamet eden babası Durmuş Güngördü ve annesi Zeliha Güngördü'ye, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından verildi. Ardından, şehidin babasının evine Türk bayrağı asıldı. 
Şehidin 1,5 yıllık evli olduğu öğrenildi.

İDİL'DEN DE ACI HABER: 1 ŞEHİT, 3 YARALI

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde, Suriye sınırından Türkiye'ye sızmaya çalışan yaklaşık 10 kişilik PKK'lı grup ile bunları farkeden karakolda görevli askerler arasında çıkan çatışmada, bir er şehit olurken, 1'i yüzbaşı, 2'si uzman çavuş olmak üzere toplam 3 asker de yaralandı.

İdil'deki, Köyceğit Hudut Taburu Komutanlığı'na bağlı Suriye sınırındaki Yüzsüren Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, akşam saat 21.30 sıralarında bir grup PKK'lı sızmaya çalıştı. Karakolda nöbet tutan askerlerin teröristleri farketmesi üzerine güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı.

Çatışmada ilk açılan ateşle birlikte 1 yüzbaşı, 2 uzman çavuş ve 1 er olmak üzere 4 asker yaralandı. Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan er Arif Subaşı, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 

Bu arada, Suriye sınırındaki Yüzsüren Hudut Karakolu'nda halen çatışmaların zaman zaman devam ettiği öğrenildi.



GÖLCÜK'TEKİ BABA EVİNDE GÖZYAŞI


Şırnak'ta İdil ilçesinde sınırın Suriye tarafına geçmek isteyen terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan piyade er Arif Subaşoğlu'nun Kocaeli'deki babaevine acı haber ulaştı.

Arif Subaşoğlu'nun (21) şehit olduğu haberi, Gölcük ilçesi İhsaniye Merkez Mahallesi 4382. Sokak'ta ikamet eden babası Mehmet Subaşoğlu ve annesi Serpil Subaşoğlu'na Kaymakam Adem Yazıcı, Garnizon ve Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ve Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş tarafından verildi. Ardından, şehidin babasının evine Türk bayrağı asıldı.

Mehmet ve Serpil Subaşoğlu'nun 4 çocuğundan biri olan şehidin yakınları, acı haberi alınca gözyaşlarını tutamadı. Baygınlık geçiren şehidin bazı yakınlarına, sağlık ekipleri müdahale etti.

Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu akşam Şırnak Cizre 1. Hudut Taburu'nda 172. Zırhlı Tugay Komutanlığında görev yapan piyade er Arif Subaşoğlu'nun, bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada şehit olduğunu söyledi.

Terhisine 28 gün kalmıştı

Üzüntülerinin büyük olduğunu ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti:

"Milletimizin, ülkemizin başı sağolsun. Şehidimizin haberini, garnizon komutanı ve belediye başkanımızla birlikte ailemizle paylaştık. Metanetliler, dik duruyorlar. Bu ülke bizim. Bölücü hainlere elbette bu ülkeyi böldürmeyeceğiz. Şehidimiz hepimizin evladı. Şehidimiz, Şırnak'ta sabah askeri törenle, muhtemelen öğleye doğru Kocaeli Cengiz Topel Havaalanı'na gelecek. Orada şehidimizi karşılayacağız, buraya intikal ettireceğiz. Ailemizle görüştük, bugün ikindi namazına müteakip İhsaniye Merkez Yeni Camisi'nde kılınacak cenaze namazından sonra İhsaniye merkez mezarlığına defnedilecek."

Yazıcı, Şehit Subaşoğlu'nun bekar ve ailenin 4 çocuğundan en büyüğü olduğunu, terhisine 28 gün kala şehadet şerbetini içtiğini sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)