E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSoma Holding'in patronuna şok---

Soma Holding'in patronuna şok

Soma Holding'in patronuna şok
30 Mart 2015 - 13:40 borsagundem.com

TMSF, Alp Gürkan ve Kemal Gülman'ın gayrimenkullerini satışa koydu

TMSF, işadamı Korkmaz Yiğit’den olan alacakları nedeni ile, mallarına tedbir koyduğu Soma Holding’in patronu Alp Gürkan’a ait gayrimenkulleri satışa çıkardı. Gürkan'a ait satışa konulan mülklerin toplam değeri 36 milyon TL seviyesinde. Satışa konulan bir dizi gayrimenkul ise işadamı Kemal Gülma'a ait. Gülman'a ait 8 ayrı yerdeki arsalar düzenlenecek ihale ile satılacak.
 
Hürriyet'in haberien göre, geçtiğimiz mayıs ayında 301 işçinin yaşamını yitirdiği madenin sahibi Alp Gürkan'ın mallarına Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafındar tedbir kararı konulmuş. Anılan kararın gereçesini ise, işadamı Kormaz Yiğit'in TMSF'den mal kaçırdığı iddiası ile açılan davadaki belgeler oluşturdu.

İŞTE O GAYRİMENKULLER

TMSF, Gürkan'ın yanı sıra Kemal Gülman'ın da aralarında olduğu bir çok kişi ve şirketin mal varlığına tedbir koydurmuştu.

Alp Gürkan'a ait satışa çıkarılan konutlardan biri İstanbul Ortaköy'de bulunuyor. 5 ayrı bağımsız bölümde oluşan binanın toplam değeri 34 milyon lirayı aşıyor. Yine, Gürkan'a ait Spine Tower'da bulunan daire de satışa konuldu. Söz konusu gayrimenkulün değeri 1 milyon 640 bin TL. Gürkar'a ait olan ve satışa konulan son gayrimenkul ise Tarabya'da bulunuyor. Bu gayrimenkulün yarı hisse için 460 bin TL değer biçildi.

KEMAL GÜLMAN’IN DA ARAZİLERİ SATILIYOR

Satışa konulan bir kısım gayrimenkul ise işadamı Kemal Gülman’a ait. Gülman’a ait Tuzla’da bulunan 28 bin metrekarelik arsa için 28 milyon lira değer biçildi. Yine Gülman’a ait Gebze Balçık Köyü’nde bulunan 227 bin 161 metrekarelik arsa için ise 49 milyon 975 bin TL değer biçildi. Gülman’a ait olan diğer 6 ayrı arsa konumundaki gayrimenkul için ise toplam 13 milyon lira değer biçildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)