E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Suriye'nin geleceği askeri çözümle inşa edilemez"---

"Suriye'nin geleceği askeri çözümle inşa edilemez"

Suriye'nin geleceği askeri çözümle inşa edilemez
12 Şubat 2016 - 05:08 borsagundem.com

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Münih'te varılan ateşkes uzlaşmasının Suriye'nin geleceği için çok önemli olduğunu söyledi

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Almanya'nın Münih şehrinde gerçekleşen "Uluslararası Suriye Destek Grubu" toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Steinmeier, Suriye'nin geleceğinin askeri çözümle inşa edilemeyeceğinin, son bir haftada meydana gelen gelişmelerle görüldüğünü dile getirdi.

Steinmeier, Suriye'deki şiddetin engellenmesi için bir çözüm bulunamazsa bu ülkenin terör ve iç savaşytn dolayı perişan olacağını belirtti.

"Bugün daha önce söylediğimiz gibi şiddetin belirgin bir şekilde azaltılmasına derhal başlanması konusunda anlaştık" ifadesini kullanan Steinmeier, aralarında Rusya ve ABD'nin de bulunduğu 17 ülkenin iç savaşın devam ettiği Suriye'de bir hafta içinde çatışmaların durdurulması kararı aldığını da sözlerine ekledi.

"BM Güvenlik Konseyi kararı uygulanacak"

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Frederica Mogherini de "Aralık ayında BM Güvenlik Konseyinde alınan kararın tam olarak uygulanması noktasında karar aldık" dedi.

Mogherini, önemli olanın görüşmelerde alınan kararların uygulanması olduğunu belirterek, ''Görüşmelerde ortak bir karar alınmış olması olumlu bir gelişme'' dedi.

Öte yandan, Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) sözcülerinden Salim el-Muslet AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine destek veren ülkelerin gösterdiği çabalardan dolayı memnun olduklarını kaydederek, "Biz Suriye'de Suriye halkı için bir eylem bekliyoruz. Burada konuşulanlar hayata geçirilmeli" diye konuştu.

BM Güvenlik Konseyi, 18 Aralık'ta, Suriye'de siyasi diyalog sürecinin başlaması ve ülke genelinde ateşkes ilan edilmesini isteyen ve Cenevre Bildirisi ile Viyana toplantılarında alınan kararları teyit eden karar tasarısını oy birliğiyle kabul etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)