E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuudi general: Husileri eğiten İranlı varsa...---

Suudi general: Husileri eğiten İranlı varsa...

Suudi general: Husileri eğiten İranlı varsa...
01 Nisan 2015 - 05:59 borsagundem.com

Operasyon sözcüsü Tuğgeneral Asiri: Eğer Husileri eğiten, akıl veren İranlılar ya da Hizbullah'tan adamlar varsa onların da sonu Husilerin gibi olacak

Yemen'de, Suudi arabistan öncülüğünde başlatılan  "Kararlılık Fırtınası" Operasyonu sözcüsü Tuğgeneral Ahmed Asiri, "Eğer Husileri  eğiten ve onlara akıl veren İranlılar ya da Hizbullah'tan adamlar varsa onların  da sonu Husilerinki gibi olacak" dedi.

Asiri, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki hava üssünde düzenlediği  basın toplantısında, Husi Ensarullah hareketi militanlarının Aden'e doğru  ilerlemesini, içeridekilere de destek gönderilmesini önlemek için kentin kuzeyine  operasyonlar yapıldığını bildirdi.

Koalisyon güçlerinin Aden üzerinde devriye uçuşlarını arttırdığını,  kentteki tüm hareketli hedeflerin vurulduğunu belirten Asiri, bugün yürütülen  operasyonlara ilişkin şunları söyledi:

"Baskı altındaki Husiler, savaşı yerleşim yerlerine doğru çekmeye  çalışıyor. Ed-Dali, Şebve ve Zamar'da yerleşim yerlerine saldırıyorlar. Koalisyon  güçleri de sivilleri korumak için kentlere doğru harekete geçen milis gruplara  saldırı düzenliyor. Hava kuvvetleri şu an Ed-Dali ve Şebve'ye giden milisleri  hedef alıyor."

Söz konusu kentlerde birçok hedefin bombalandığını belirten Asiri,  Ed-Dali'deki bombardımanda 33. Zırhlı Tugayı karargahının tümüyle yıkıldığını  kaydetti.

Yemen hava sahasının tamamen koalisyon güçlerinin kontrolünde olduğunu  vurgulayan Asiri, limanların da kontrol altında tutulduğunu bildirerek,  "Limanların denizden ablukaya alınması için deniz birliklerinin konuşlanması  tamamlanıyor" dedi.

Asiri, "Kara operasyonu gerektiğinde koalisyon güçleri buna da  hazırdır. Kapsamlı bir askeri plan var. Kara, hava, deniz ve psikolojik hepsini  kapsıyor. Hepsinin sırası var" diye konuştu.

Yemenlilere insani yardımda gecikmeyeceklerini anlatan Asiri, "Ancak  yardım malzemelerinin Husi milislere değil hak edenlere gittiğinden emin  olmalıyız" ifadesini kullandı.

Yemen'de Husileri eğiten İranlılar olup olmadığı yönündeki soru  üzerine Asiri, "Eğer Husileri eğiten ve onlara akıl veren İranlılar ya da  Hizbullah'tan adamlar varsa onların da sonu Husilerinki gibi olacak" cevabını  verdi.

Sada ve Dali kentleri hedef alındı

Öte yandan yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, koalisyon güçleri,  Sada ve Ed-Dali kentlerinde Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih  taraftarına ait hedefleri bombalandı.

Koalisyon uçakları, Husilerin kalesi olarak bilinen Saide kentinde  hükümet binaları ile Şeda İlçe Emniyet Genel Müdürlüğünü hedef aldı. Ed-Dali  şehrinde ise El-Cerba karargahı ile 33. Zırhlı Tugay ikinci kez vuruldu.  Bombardımanda ölü ya da yaralı olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.

Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih taraftarı  Tuğgeneral Abdullah Daban'ın kontrolündeki 33. Zırhlı Tugay, Güney Hareketi'ne  bağlı gruplarla 6 gün süren çatışmaların ardından dün Ed-Dali kentine girmişti.  Koalisyon güçleri de öğle saatlerinde Tugay karargahına bombardıman düzenlemişti.

Siyasi krizin devam ettiği Yemen'de Husilerin başkent Sana'nın yanı  sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi,  Aden'i "geçici merkez" ilan etmiş ve bazı ülkeler, diplomatik temsilciliklerinin  faaliyetlerini burada sürdüreceğini açıklamıştı. Bu gelişmelerden sonra  Husilerin, Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların  denetimini ele geçirmesi üzerine Hadi yönetiminin üst düzey yetkililerinin Arap  Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısının ardından Suudi  Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta Husilere yönelik hava harekatına  başladığını duyurmuştu.

Operasyona Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap  Emirlikleri'nden oluşan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır  katılıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • memo02 Nisan 2015 17:40

    tırsak herif 10 ulkeyi yanına alıp kucucuk ulkeye giriyorsun sonra ahkam kesiyorsun , dur bende ahkam keseyim oraya gelirsem o putlarınızı alır senle kralının .... anladın sen onu