E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTahir Elçi'ye veda ---

Tahir Elçi'ye veda

Tahir Elçi'ye veda
29 Kasım 2015 - 13:50 borsagundem.com

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır'da dün çatışmalarda zarar gören Dört Ayaklı Minare'de basın açıklamasının ardından, çıkan çatışmada vurularak ölen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törende sık sık çocukları Arin ve Nazelin'e sarılarak gözyaşları döken Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, "Seni faili meçhuller ordusu karşılayacak. Tanıtmaya ne hacet, seni bütün faili meçhuller, seni bütün ailen tanır. Biz seni buradan izledik. Bizim gibi faili meçhullere bir ömür adadın" dedi. 

Elçi'nin cenazesi bu sabah saatlerinde Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi morgundan avukatlar tarafından omuzlarda alındı. Elçi'nin tabutunun üzerine Diyarbakır Barosu'nun amblemi olan bir örtü serilerek, cenazesi töreninin yapılacaı Koşuyolu Parkı'na doğru yürüyüşe geçildi.

Yürüyüş sırasında Elçi'nin fotoğrafının bulunduğu Türkçe ve Kürtçe, 'Seni unutmayacağız' yazılı pankart taşındı. Omuzlarda cenaze aracına kadar taşınan Elçi'nin cenazesi, Elazığ Caddesi üzerindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı binası önünde üzerinde Elçi'nin fotoğrafı bulunan ve 'Barış elçisi' yazılı fotoğrafının bulunduğu cenaze aracına alındı.
Aracın önünde CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili ve eski Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Büyükşehir belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, avukatlar ile vatandaşların bulunduğu grup yürüyerek, 3 kilometre mesafedeki Koşuyolu Parkı'na gitti.

50 BİN KİŞİ UĞURLADI

Elçi için, Koşuyolu Parkı'ndaki Yaşam Hakkı Anıtı önünde düzenlenen cenaze törenine HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, 80 ilin baro başkanları, HDP'li milletvekilleri, Diyarbakır Büyükşehir belediye Başkanı Gültan Kışanak, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da aralarında olduğu belediye başkanları, lçi'nin eşi Türkan, çocukları Arin, Nazelin ile yaklaşık 50 bin kişi katıldı.



Törende sık sık çocukları Arin ve Nazelin'e sarılarak gözyaşları döken Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, "Seni faili meçhuller ordusu karşılayacak. Tanıtmaya ne hacet, seni bütün faili meçhuller, seni bütün ailen tanır. Biz seni buradan izledik. Bizim gibi faili meçhullere bir ömür adadın. Kaldı mı senin gibi kınalı güvercinler. Elçi'nin gülümseyen yüzüne bir akşam inecek. Valla ne diyeyim, geldiğim yerde topu topu bir avuç güvercin vardı. Leş kargalar, kartallar, şahinler kol geziyordu. O'na diyecekler 'Sen bizi savundun, peki, seni kim savunacak?' Benim gibi düşünen eşim var, arkadaşlarım var' diyecek. 'Bugün dilekçe verdim, yurtdışı yasağım kalktı, artık özgürüm, kıtaları, denizleri fersah fersah gezeceğim.' Bütün faili meçhuller onu bağrına basacak. Dört Ayaklı Minare'nin en tepesine konulacak. 'Tarih anlayacak beni. Kirli medya, beni hedef gösteren gazeteler hoşça kalın, beni anlamak istemeyenler, dudak bükenler, geçirdiğim işkence tezgâhları, faili meçhulün yetimleri hoşçakalın, çocuklarım, eşim hoşçakalın' diyecek" dedi." Kürtçe konuşan Tahir Elçi'nin ağabeyi Ahmet Elçi ise kardeşinin hedef gösterildiğini söyledi.
 
YATAĞINDA ÖLMEYECEĞİNİ BİLENLERDENDİ

Törende konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Elçi'ye Allah'tah rahmet, tüm ailesine başsağlığında bulunarak, şunları söyledi:
“Barış, özgürlük, demokrasi uğruna adanmış bir ömür. Tüm özgürlük sevdalılarının geçiş yolu budur. Allah hepimize böyle bir yaşam ve ölüm nasip etsin. Önemli olan nasıl öldürüldüğümüz değil, nasıl yaşadığımızdır. Son saniyesine kadar barışı ağzından eksik etmemişti. Koşullar ne olursa olsun barış savunmak için cesur olmak gerekir. Bunun için bedel ödemek gerekir. Tahir Elçi biliyordu. Yatağında ölmeyeceğini bilenlerdendi."

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Tören alanında yoğunluk nedeniyle zaman zaman izdiham yaşanırken, park alanının dolması nedeniyle kalabalığın büyük bölünü de dışarıda kaldı. Elçi'nin cenazesinin hastaneden tören alanına getirilmesi sırasında frekans karıştırıcı Jammer'lerin devreye sokulduğu görüldü. Cenaze konvoyunun geçiş yapacağı güzergah üzerinde de güvenlik güçlerinin zırhlı araçlarla önlem aldığı görüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)