E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk iş adamları Rusya'da gözaltına alındı---

Türk iş adamları Rusya'da gözaltına alındı

Türk iş adamları Rusya'da gözaltına alındı
26 Kasım 2015 - 19:19 borsagundem.com

Rusya'da fuar için bulunan 60 Türk iş adamı herhangi bir açıklama yapılmadan gözaltına alındı.

Rus polisi, bir fuar organizasyonu için Rusya’ya giden 60 kişilik gruptan Türk işadamlarının göz altına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınan işadamlarına 4 biner ruble ceza kesildiği, ancak gözaltı işleminin devam ettiği öğrenildi.

Bu gelişmeler üzerine Dışişleri Bakanlığı’ndan bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, son günlerde Rusya’daki temsilciliklerin ve bu ülkedeki Türk şirketlerinin, protesto gösterisi adı altında fiziksel saldırılara maruz kaldıklarını üzülerek gördükleri bildirildi. Bakanlık, Rusya’daki tüm misyonların, gösterilerin başlamasıyla birlikte, ilgili Rus makamlarıyla temas kurarak ilave güvenlik tedbirlerinin ivedilikle alınmasını talep edildiğini belirtti. Yabancı misyonların güvenliğinin her koşulda temini, uluslararası hukuk uyarınca, ev sahibi ülkenin hukuki mükellefiyeti olduğu hatırlatıldı. Kabul edilemez bulunan bu durumdan duyulan rahatsızlık, Dışişleri Bakanlığına çağrılan Rusya’nın Ankara Büyükelçisinin dikkatine getirildiği belirtildi.

İş adamlarından bir grup daha önce Krasnodar Yugagro tarım fuarına katılan 22 Türk firmasından toplam 60 Türk, turist olarak fuara katılmak sebebiyle göçmen bürosunca gözaltına alındılar.

Bir gün nezarette bekletilen iş adamlarından bir grup bu sabah mahkemeye çıkarıldı. Türk Büyükelçiliği’ne ulaşamadıklarını belirten iş adamları hakkında Soçi’de bir toplama kampına gönderilme ve 10 gün sonra sınırdışı kararı çıkarıldı.

CNN TÜRK’ün ulaştığı, kafilede yer alan Cenk Baykara vizeler karşılıklı kalktığından bu yana Rusya’daki bütün fuarlara turist vizesi ile gidilebildiğini belirtirken, “Daha önce hiç böyle bir muamele görmemiştik. Başımıza ne geleceğini bilmiyoruz. Burada rehin kaldık” dedi. Baykara, gardiyanın nezaret kapısında “Uçağı düşürdünüz alın size” dediğini söyledi. CNNTürk’e konuşan iş adamları, “Kapı kilitli, sadece WC sırasında polis geliyor. Yiyecek, içecek, su verilmemiş durumda 14 saattir” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çakır26 Kasım 2015 22:24

    Duşmanlığı korukleyen küresel medya turk uçağını duşururken dünya medyası neredeydi oynanan tıyatro adamlar uçuncu dünya savaşını senaryo yada tatbikatını yapıyorlar yemezler

  • KARTALY32326 Kasım 2015 22:12

    MERAK ETMEYİN DOSTLAR.PUTİN ÇOK SAMİMİ DOSTUMDUR.YAKINDA SERBEST BIRAKACAKLARMIŞ...SAMAGON ISMARLAMAK İSTEMİŞLER :))

  • munci26 Kasım 2015 21:56

    vay be ne büyük devletmiş gücü tır şoförlerine, ormanda yaşayan gariben türkmenlere, seyahat eden işadamlarına yetiyor.

  • ÖZ-ÖZ26 Kasım 2015 21:32

    Eee, olacak o kadar. Ağalanmak o kadar kolay değil. Gücün kadar ağalanırsın.

  • Cüneyt 26 Kasım 2015 20:38

    Uçağı düşürdünüz, vatandaşınız için yapacağınız kahramanlık yokmu?

  • İş Adamı26 Kasım 2015 20:35

    Yapmamız gereken şey, Rusya ya hemen ambargo uygulamak.