E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Türk öğrenciler mi uçağı vurdu?"---

"Türk öğrenciler mi uçağı vurdu?"

Türk öğrenciler mi uçağı vurdu?
01 Aralık 2015 - 23:08 borsagundem.com

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma milletvekili Dmitriy Gudkov, Rusya'da yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik baskıları eleştirdi

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma milletvekili Dmitriy Gudkov, Rusya'da yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik baskıları eleştirerek, "Nazizm Ukrayna'da mı Rusya'da mı yeniden doğuyor? Sonradan yüzünüzün kızarmaması için durun ve düşünün" dedi. 

Adil Rusya Partisi Milletvekili Gudkov, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinden sonra bu ülkede yaşayan Türk vatandaşlarına baskı uygulandığı yönündeki haberleri değerlendirdi. Bir ülkenin yönetimi ile halkını birbirine karıştırmanın büyük bir hata olduğunu belirten Gudkov, "Onları (Türk vatandaşlarını) Rusya'ya almıyorlar. Havalimanında onlarca saat beklemeye zorlayarak geri gönderiyorlar. Söyleyin bana, Türk öğrenciler mi uçağı vurdu? Türk inşaatçılar mı pilotu öldürdü?" ifadelerini kullandı.

Gudkov, Nazizm'in insanları ırk ve milliyet gibi seçemeyecekleri faktörlerden dolayı ayırma tabi tutmak olduğunu ifade ederek, "Rusya'da yaşanan ve televizyonlarda propagandası yapılan da tam olarak bu. Dedelerimiz bunun için mi savaştı?" diye sordu.  

Kırım'ın ilhakı, Ukrayna'daki iç savaş ve diğer olaylardan dolayı yurt dışındaki Rus vatandaşlarına ayrımcılık yapılmadığına işaret eden Gudkov, açıklamasında, "Peki Nazizm Ukrayna'da mı Rusya'da mı yeniden doğuyor? Sonradan yüzünüzün kızarmaması için durun ve düşünün" ifadesine yer verdi.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)