E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkeş'ten Rus krizi açıklaması---

Türkeş'ten Rus krizi açıklaması

Türkeş'ten Rus krizi açıklaması
25 Kasım 2015 - 13:15 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Rus krizine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak "Rusya ilk öfkesini yendikten sonra, kendi yaptığı hataları gözden geçirirse umuyoruz ki kısa zamanda normalize olur. Türkiye'nin düşünmesi gerektiği kadar Rusya'nın da düşünmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Türkeş, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili sorusu üzerine, Türkiye'nin, hava sahası ihlalleri konusundaki tutumunun önceden Rusya'ya en üst seviyede bildirildiğini anımsatarak, "Nasıl oldu da bunlar, buna rağmen bunu yapmakta ısrar ettiler, o ilginç" değerlendirmesinde bulundu.

Yaşanan olayın bundan sonra Türkiye ve Rusya arasındaki diplomatik ilişkileri nasıl etkileyeceği sorusu üzerine Türkeş, "Tabii ki etkilenecek ama bakalım. Şimdiden bir yorum yapmak, spekülasyon yapmak yerine izleyip görmek lazım. Rusya ilk öfkesini yendikten sonra, kendi yaptığı hataları gözden geçirirse umuyoruz ki kısa zamanda normalize olur. Türkiye'nin düşünmesi gerektiği kadar Rusya'nın da düşünmesi gerektiğini düşünüyorum. Buradaki mesele o" görüşünü dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ÇOK MANTIKLI25 Kasım 2015 14:45

    ÇOK MANTIKLI EVET RUSLARA BU İHLALLER EN ÜST DÜZEYDE İLETİLMİŞTİ AMA ONLAR BUNU GÖRMEZDEN GELDİLER.TÜRKİYENİN BU OLAYDA KASTI YOK.RUSLARIN BU DURUMU KABUL ETMESİ GEREKİYOR ZİRA HATA KENDİLERİNE AİT.BU İLİŞKİLERİMİZİDE ZEDELEMEMELİ BÜYÜK ÜLKE BÖYLE OLUNUR.SANIRIM PUTİN BUNU HERKESTEN DAHA FAZLA BİLİR.