E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Türkiye gereken cevabı verdi"---

"Türkiye gereken cevabı verdi"

Türkiye gereken cevabı verdi
27 Kasım 2015 - 06:26 borsagundem.com

Ünlü terör uzmanı Sam Bennet, Türkiye’nin Rusya’nın kanunsuz ihallerini engellediğini söyledi

Dünyaca ünlü terör uzmanı, ABD Ordusu Özel Operasyonlar Dairesi’nin eski komutanlarından ve global terörizm uzmanlarından Sam Bennett, Türk hava sahanlığını ısrarla ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi için “Türkiye hem ulusal bağımsızlığı hem de uluslararası angajman kuralları çerçevesinde Rusya’ya gerekli cevabı vermiştir. Türkiye kendi ulusal bütünlüğü ve prestiji için bu hamleyi yapmak zorundaydı ve Rusya’dan gelecek olan her cevaba karşı bu hakkı daha da pekişmiş olacaktır” şeklinde konuştu. 
 
ANLADIĞI DİL BU! 

AKŞAM gazetesindeki haberde açıklamalarına yer verilen Bennett, Rusya’nın askeri açıdan uluslararası kurallara uymama yönünde eğilimi olduğunu ve askeri alanda ancak Rusya’nın anlayacağı dille konuşulabileceğinin altını çizerek, “ABD’nin 70 yıllık Rusya analiz birikimi bana eğer Türkiye sınırlarını ihlal eden Rus uçağını düşürmeseydi Rusya’nın fazlasıyla bu ihlali aşacağını gösteriyor” diyerek Türkiye’nin kanunsuzluğa karşı doğru cevabı verdiğine dikkat çekti.  
 
Rusya hesap hatası yaptı 

Londra merkezli düşünce kuruluşu Kraliyet Silahlı Kuvvetler Enstitüsü'nün (RUSI) askeri teknolojiler ve muharip hava gücü uzmanı Justin Bronk, Türk hava sahasına yönelik ihlallerin ilk olmadığını söyledi. Bronk, "Rusya'nın Türkiye, Estonya ve NATO'nun partner ülkelerinin hava sahalarına yönelik ihlalleri, bu ülkelerin savunma hatlarını denemek ve diğer ülkelere göz dağı vermek için kasıtlı ve artık yerleşmiş bir taktik" diye konuştu. 
 
RUTİN BİR HALE GETİRMİŞTİ 

Düşünce kuruluşu Chatham House'un Çatışma Araştırmaları Merkezi uzmanı Keir Giles de "Türkiye bu tür ihlallere sıfır tahammül göstereceğini son derece açık bir şekilde belirtmişti" diyerek, "Rusya bence burada bir hesap hatası yaptı. İhlali rutin bir uygulama haline getirmişti" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)