E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin endişelerini anlıyoruz---

Türkiye'nin endişelerini anlıyoruz

Türkiye'nin endişelerini anlıyoruz
13 Ekim 2015 - 14:54 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye'de olanlardan dolayı Türkiye'nin endişe duyduğunu söyledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye operasyonlarında Türkiye’nin endişelerini anladıklarını, bu kaygıları göz önünde bulundurarak ortak çalışmaya hazır olduğunu söyledi.
Rusya'nın 30 Eylül'de başlayan Suriye operasyonları sonrası Türk hava sahasını iki kez ihlal etmesi nedeni ile iki ülke ilişkileri gerilmişti.
Türkiye’nin Rusya’nın öncelikli ortaklarından ve iyi dostlarından biri olduğunu ifade eden Putin, “Uzun yıllardır çok iyi ilişkilerimiz var. İnşaat piyasasına bir bakın. Son zamanlarda Türk firmaları Rusya’da 12 milyar rublelik iş yaptı. Türkiye bizim piyasamıza tarım 
ürünleri sevkiyatı artırdı. Biz onlara çok enerji kaynağı sevkiyatı yapıyoruz.” dedi.
Türkiye’de Kürt faktörü ve terörle mücadele konusunda çok kaygılar olduğuna değinen Putin, “Bugün askeri kurumlar arasında temaslar var. Bizim bu çalışmayı siyasi düzeyde de kurmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin Rusya’nın öncelikli ortağı olduğuna değinen Putin, terörle mücadele bağlamında ilişkilerin nasıl kurulması gerektiğinin anlaşılması gerektiğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BlackEagle14 Ekim 2015 09:41

    Türkiye yanıbaşındaki Rusya ile ilişkilerini bozmamalı. En çok enerji ithalatını onlardan yapıyoruz, gelirimizin %20'i rus turistten geliyor. Adamları tehdit etmekle elimize birşey geçmez. Sonunda olan bize olur. Putin gerçek bir lider, adam tam bir devlet yönetiyor