E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Türkiye'ye yatırım yapan kazanır"---

"Türkiye'ye yatırım yapan kazanır"

Türkiye'ye yatırım yapan kazanır
11 Şubat 2016 - 03:38 borsagundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hollandalı yatırımcıları "Türkiye hem güvenli hem de kârlı" diyerek Türkiye'de yatırıma çağırdı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Lahey'de Türk ve Hollandalı işadamlarının katıldığı Yatırımcılar Forumu'nda konuştu. Hollandalı işadamlarına Türkiye'ye yatırım çağrısı yapan Davutoğlu, "Türkiye bugün yatırım yapmak için en güvenli ve en kârlı yerlerden biri. Şimdiye kadar 'kazan-kazan' durumu vardı, bunu 'daha fazla kazankazan' durumuna çevirmek istiyoruz" dedi.

Hollanda ile Türkiye arasında yatırım işbirliği mekanizması kurulduğunu ifade eden Davutoğlu, son 13 yılda Türkiye'ye yatırım yapan yabancı sermayenin en büyüğünü Hollanda'nın oluşturduğunu belirtti. Davutoğlu, "2002- 2015 yılları arasında 21 milyar dolar doğrudan yatırımı var. Türkiye'de 2 bin 490 Hollanda firması faaliyet gösteriyor. Hepinizi Türkiye'ye daha fazla yatırıma çağırıyoruz. Hollanda'da Türk firmaların 9 milyar dolar yatırım var" dedi. 

GÜVENLİ LİMAN 

Jeopolitik güçlüklere rağmen Türkiye'nin güvenli liman olduğunu belirten Davutoğlu, "Ülkemizde 2 seçim yaptık, Meclis'te yüzde 97 temsil oranı var. Dünyadaki en istikrarlı demokratik ülkelerden biriyiz. 4 yıl daha seçim olmayacak. Dolayısıyla kolaylıkla Türkiye'de ne olacağını öngörebilirsiniz" diye konuştu. 

HEDEF YÜKSEK GELİR

Çin ve Hindistan'dan sonra en fazla büyüyen ülkenin Türkiye olduğunu da kaydeden Davutoğlu, şöyle konuştu: "2017 yılında yüzde 5 büyüme bekliyoruz. Türk ekonomisi istikrarlı bir karaktere sahip. Yakın gelecekte dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağız. Politik ve ekonomik istikrar var. Güçlük ve zorluklara rağmen en kârlı istikrarlı cazibe merkezlerinden biriyiz. İktidara geldiğimizde düşük gelirli bir ülke idi. Şimdi orta gelir klasmanındayız. Hedefimiz de yüksek gelirli bir ülke haline gelebilmek." 

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ

Başbakan Davutoğlu, "İstanbul önemli bir merkez olacak. THY mucizeye imza attı. Dünyada 283 noktaya uçuyor. İstanbul'a dünyanın en büyük havaalanı yapılıyor. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu tamamlanacak. Yüksek hızlı trenler işleyecek. Türkiye'de Akdeniz'in en büyük limanlarını inşa ediyoruz. Tüm uçaklar tüm demiryolları tüm limanlar her yol İstanbul'a çıkacak. Paranın da İstanbul'a ulaşmasını istiyoruz. O yüzden finans merkezini kuracağız. Ne istiyorsanız misafirlerimize sunmak için hazırız" diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)