E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTÜSİAD Başkanı: En kötüsü geride kaldı diyemeyiz ---

TÜSİAD Başkanı: En kötüsü geride kaldı diyemeyiz

TÜSİAD Başkanı: En kötüsü geride kaldı diyemeyiz
11 Şubat 2016 - 10:44 borsagundem.com

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes,"Bu sene krizin 8. yılı ancak en kötüsü geride kaldı diyemiyoruz" dedi.

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, 46’ncı Genel Kurul toplantısında, Mustafa Koç’u andı ve çok kritik mesajlar verdi. Symes, küresel ekonomide en kötüsünün geride kaldığının söylenemeyeceğini belirtti.

Symes, gündeme dair konulara da değindi ve çok sesli olmayan bir toplumda demokrasinin nasıl uygulanacağını sorguladı.

Symes, “Küresel büyüme motorları olağanüstü yavaşladı. Artık gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında fark kalmadı. Gelişmekte olan ekonomilerdeki yavaşlama ve emtia fiyatlarındaki düşük, küresel ekonomiyi olağanüstü etkiledi.Gelir dağılımı olağanüstü bozuldu” dedi.

TÜSİAD Başkanı, “Bugün yeniden kapsayıcı büyüme, sürdürülebilirlik olguları siyasilerin gündeminde. Mülteci meselesi, herhalde bu yüzyılın en önemli siyasi meselesi olmaya devam edecek.  Avrupa ekonomilerindeki işsizlik ve yavaşlama aşırı sağın işine yansıdı” diye devam etti.

TÜRKİYE VURGUSU

Symes, Türkiye ekonomisine yönelik de açıklamalar ve uyarılar yaptı.

TÜSİAD Başkanı, hükümetin mali eylem planının bir an önce uygulanması gerektiğine vurgu yaptı.

Symes, “2016’ya artan risklerle girdik. Bu sene krizin 8. yılı ancak en kötüsü geride kaldı diyemiyoruz. Orta sınıfların kazanımları erimeye başladı. Türkiye dışa açık bir ekonomi olması nedeniyle, dış talep yetersizliğinden büyük darbe gördü.
Türkiye sanayileşmesini tamamlamamış bir ülke olarak, mevcut işsizlik rakamlarını bu seviyelerde tutmak için en azından yüzde 5 seviyesinde tutmak zorundadır. Göz göre göre artan enflasyonu iyi irdelemek ve bu artışa dur demek gerekmektedir. Hükümetin reform konusunda kararlı tutumunu görmekten memnunuz, ancak içinde bulunduğumuz ekonomik durum, altını çiziyorum, eylem planın uygulanmasını zorunlu kılıyor. Fırsatlar zamanında değerlendirilebilirse fırsattır. Eylem planının hayata geçirilmesinde kritik olarak kabul edilecek bir dizi konu zaten TÜSİAD’ın gündeminde vardır” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)