E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Uludağ Türkiye'nin Davos'u olacak"---

"Uludağ Türkiye'nin Davos'u olacak"

Uludağ Türkiye'nin Davos'u olacak
13 Şubat 2016 - 06:11 borsagundem.com

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uludağ Milli Parkı’nın Türkiye’nin Davos’u yapmak için çalışmalara başlandığını söyledi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uludağ Milli Parkı’nın Türkiye’nin Davos’u olacağını söyledi. Bu kapsamda 75 orman köşkünün tamamlandığını aktaran Eroğlu, 3 milyar 500 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını kaydetti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının 2016 bütçesine ilişkin sunumunda, 3.5 milyar fidanı toprakla buluşturduklarını, 2016-2019 arasında da 1 milyar fidan daha ekeceklerini söyleyen Eroğlu, “Sakarya’da, Sapanca Gölü’nün civarında bir fidan borsası kurduk. Böylece özel sektörün fidancılığını destekliyoruz” diye konuştu. 

Finlandiya örneği

Geçen yıl milli park sayısının 40, tabiat parkının ise 204’e yükseldiğini anlatan Eroğlu, Uludağ Milli Parkı’nın Türkiye’nin Davos’u olacağını söyledi. Bu kapsamda 75 orman köşkünün tamamlandığını aktaran Eroğlu, şunu söyledi: 
“81 kentin tabiat turizmi master planlarını tamamladık. Ülke genelinde 355 adet tabiat turizmine uygun alan tespit ettik. Milli parklar ve tabiat parklarına yapılan yatırımlar neticesinde ziyaretçi sayısı geçen yıl 12.5 milyona ulaştı.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Asım Şişman13 Şubat 2016 13:01

    Ne tarafımızla gülelim sn.Bakan.Pantalonumuzun ağını yeni diktirmiştik.Tekra yırtılacak gülerken