E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUludere'de askerle HDP'li vekil arasında gerginlik---

Uludere'de askerle HDP'li vekil arasında gerginlik

Uludere'de askerle HDP'li vekil arasında gerginlik
07 Temmuz 2015 - 19:31 borsagundem.com

Şırnak Uludere'de Gülyazı ve Ortasu köylerinde oturan bir grup köylü, yaylalara gitmelerine engel oldukları gerekçesiyle askerleri protesto etti

Köylülere destek veren HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, askerlerin kendisine silah doğrulttuğunu iddia edip, suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırına 28 Aralık 2011 tarihinde düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin yakınlarının yaşadığı Gülyazı ve Ortasu köylerindekiler, güvenlik güçlerinin yaylara gitmelerine izin vermediği gerekçesiyle iki gündür protesto gösterileri düzenliyor. Hava operasyonunda yakınlarını kaybeden HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü de bugün Şirit Yaylası'na giderek protestoda bulunan köylülere destek verdi.

Milletvekili Encü, yayla dönüşü askerlerin yollarını kestiğini belirterek, "Son günlerde Roboski üzerinde büyük baskılar var. Katırların katledilmesi, insanların yaralanmasına kadar. Roboski halkı ve çevre köylüleri bu durumu iki gündür protesto ediyor. Bugün de sınırda gözlem amacıyla gazetecilerle birlikte Şirit Yaylası'na gittik. Dönüş yolunda askerler yolumuzu kesti. Bu sırada ben araçtan çıktım. Vekil olduğumu söyledim ve 'Karşınıza herhangi bir mukavemet yok. Niye silah doğrultuyorsunuz' dedim. 'Sen kimsin?' dediler. Ben de 'Şırnak Milletvekiliyim' dedim ve aramızda gergin bir diyalog geçti. Bu esnada bana silah doğrultular" dedi.

Askerler tarafından tartaklandığını öne süren Milletvekili Ferhat Encü, yarın Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Milletvekili Encü, twitter hesabından olayların fotoğraflarını da paylaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • röntgen08 Temmuz 2015 03:07

    aq un zırtapozları karşınızda askeri savunan kimse yok ve etkin propaganda yapıyorsunuz.Yalancılar.

  • vatansever08 Temmuz 2015 00:14

    Yeter artık işiniz gücünüz halkı galyana getirmek, devlet düşmanısınız, niyetinizde ülkeyi bölmk, bunu bilmemek görmemek için aptal olmak gerekir. yeterrrrr..

  • alpars08 Temmuz 2015 00:03

    Türkiye'nin bugün en büyük iç ve dış düşmanı olan ve Batı emperyalizminin Ortadoğudaki maşası olan ve ülkemizin Güneydoğusuna on yıllardır yapılan yatırımları sabote ederek bölgedeki cehalet ve sefaleti devam ettirerek bundan beslenen ve on yıllardır ABD'nin koruması altında Irak ve Suriye'de yuvalandırılan PKK terörizminin ülke içindeki bütün siyasi işbirlikçisi CHP ve medyadaki lobicisi Doğan aziz milletimiz tarafından şimdilik nefretle izlenmektedir ...

  • kkk07 Temmuz 2015 23:32

    Defolup gitdinler

  • Sdr07 Temmuz 2015 22:07

    Hdp, pkk, pyd hepsinden bıktık

  • hakan07 Temmuz 2015 21:11

    Sen cumhuriyete saygisizlik et sonrada sıkışınca cumhuriyetin savcılığına gidecegini soyle utanın utanin

  • fatih fatih fatih07 Temmuz 2015 20:14

    bunlar gündüz köylü gece kaçakçı üstelik tererist biride vekimiş sen kimin vekilisin törestinmi devletinmi onu bi açıkla .