E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Ünlü milyarder bankacı gözaltına alındı---

​Ünlü milyarder bankacı gözaltına alındı

​Ünlü milyarder bankacı gözaltına alındı
26 Kasım 2015 - 10:47 borsagundem.com

Brezilya’yı sarsan Petrobras yolsuzluğu soruşturmasında ülkenin en zengin işadamlarından Andre Esteves ile iktidar partisinin bir senatörü gözaltında


Brezilya'da Devlet Başkanı Dilma Roussef'e kadar uzanan kamuya ait petrol şirketi Petrobras'taki yolsuzluk soruşturmasında, iktidardaki İşçi Partisi'nden Senatör Delcidio do Amaral soruşturmayı engellediği gerekçesiyle gözaltına alındı. Amaral ile birlikte ülkenin en zengin iş adamlarından ve serveti 2,5 milyar doları bulan, Grupo BTG Pactual yatırım bankasının yönetim kurulu başkanı Andre Esteves da gözaltına alındı.

ANAYASA MAHKEMESİ İZİN VERDİ

Brezilya yasalarına göre, Anayasa Mahkemesi onaylamadan meclis üyeleri veya üst düzey hükümet üyeleri hakkında soruşturma açılamıyor. Bu kişilere yönelik cezai soruşturmalar ve yargılamaların da Anayasa Mahkemesinin onayından geçmesi gerekiyor.
Ülkenin en büyük petrol şirketi olan Petrobras'taki yolsuzluk iddialarıyla ilgili mart ayında soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında aralarında şirketin üst düzey yöneticileri, iki eski milletvekili ve ünlü iş adamlarının bulunduğu 100'den fazla kişi gözaltına alınmıştı. Petrobras'ın eski genel müdürü Paulo Roberto Costa, 7,5 yıl hapse mahkum edilmişti.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALY32326 Kasım 2015 11:49

    Brezilya'da Devlet Başkanı Dilma Roussef'e kadar uzanan kamuya ait petrol şirketi Petrobras'taki yolsuzluk soruşturmasında, DEMEKKİ NEYAPACAKSIN SİYASETE FAZLA GÜVENMEYECEKSİN.MİLLİ İRADE BAZ ALINDIĞINDA BİLGİ VE TECRÜBEYE DAYALI DENETİM MEKANIZMASINI KURACAK HER DAİM DENETLEYİÇİ OLUP ÜLKENİN İSTİKRAR VE İSTİHDAMINI KORUYACAK AKABİNDE SİYASİ PRAVAKATÖRLÜKDEN KAZANÇ SAĞLAMAYACAKSIN.DEVLETİ VATANDAŞDAN DEĞİL.DEVLETİN İMKANLARI BAZ ALINDIĞINDA VATANDAŞI SUÇLUDAN KORUYACAKSIN