E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVan'da emniyet ve jandarmaya saldırı---

Van'da emniyet ve jandarmaya saldırı

Van'da emniyet ve jandarmaya saldırı
31 Temmuz 2015 - 22:57 borsagundem.com

Çatak İlçesi'nde PKK'lılar tarafından Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarlı saldırı düzenlendi. Kolordu nizamiyesine bomba atıldı

Van'ın Çatak İlçesi'nde bir grup PKK'lı tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 2 PKK'lı ölü olarak ele geçirilirken, bir korucu ayağından yaralandı. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı nizamiyesine düzenlenen bombalı saldırıda da bir asker yaralandı.

Polis ve jandarmaya eş zamanlı saldırı, saat 20.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan İlçe Jandarma Komutanlı'ğı ile yaklaşık 1 kilometre uzağında bulunan Adnan Menderes Mahallesi'nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne eş zamanlı olarak yapıldı. Roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıya nöbetteki asker ve polisler tarafından anında karşılık verildi. İlçe merkezinde çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 2 PKK'lı ölü ele geçirilirken, bir korucu da ayağından hafif şekilde yaralandı.

Jandarma karakolu ve emniyet müdürlüğüne saldırının ardından hava destekli operasyon başlatıldı. Karanlıktan yararlanıp kaçmaya çalışan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için kobra helikopterlerin desteği ile başlatılan operasyon devam ediyor.

KOLORDU KOMUTANLIĞI NİZAMİYESİNE BOMBA: 1 YARALI

Öte yandan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı nizamiyesine PKK’lılar tarafından el bombası atıldı. Olayda bir uzman erbaş yaralanırken, PKK’lıların yakalanması için operasyon başlatıldı.

El bombalı saldırı, saat 21.30 sıralarında Van-Hakkari Karayolu üzerinde bulunan Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’nın girişinde bulunan nizamiyeye yapıldı. PKK’lıların attığı el bombasının patlaması sonucu bir uzman erbaşın yaralandığı belirtildi. Uzman erbaş, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastane’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Kaçan PKK’lıların yakalanması için de bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)