E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVaroufakis'in yerine kim geçecek?---

Varoufakis'in yerine kim geçecek?

Varoufakis'in yerine kim geçecek?
06 Temmuz 2015 - 14:03 borsagundem.com

Bugün istifa eden Varoufakis'ten boşalan koltuğa, SYRIZA Merkez Komite üyesi Öklid Çakalatos’un getirileceği iddia ediliyor

Yunanistan'da dün yapılan ve iktidar partisi SYRIZA'nın elini güçlendiren yüzde 61'lik 'hayır' oyuna rağmen görevinden istifa eden Yanis Varoufakis'in yerine gelecek isim merakla bekleniyor.

Ülke ekonomisinin yeni patronu bugün gerçekleşecek toplantının ardından belli olacak. Ülke basınının adı açıklanmayan hükümet yetkililerine dayandırdığı iddiasına göre, Yunanistan'ın yeni Maliye Bakanı uluslararası kreditörlerle müzakereleri yürüten Öklid Çakalatos olacak. Doktorasını İngiliz Oxford Üniversitesi'nde yapan SYRIZA Merkez Komite üyesi Öklid Çakalatos aynı zamanda hükümetin 'Ekonomi Sözcüsü' görevini de yerine getiriyor. Parti içindeki 'Evetçi' bloğun içinde yer alan Çakalatos, referandumdan 'hayır' oyu çıkması için mücadele etmişti.

İSTİFAYI ÇİPRAS RİCA ETMİŞ OLABİLİR

Sandıktan çıkan 'hayır' oyuna rağmen Varoufakis'in istifasını Başbakan Çipras'ın istemiş olabileceği, bu istifa sayesinde AB ile müzakerelere daha ılımlı bir bakanla gitmek isteyeceği de sıklıkla dile getirilen iddialar arasında. Müzakere sürecinde deneyim sahibi olan Çakalatos'un göreve gelmesiyle AB ile olan ilişkilerin daha ılımlı bir hava alabileceği düşünülüyor.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)