E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWashington: Türkiye'nin endişelerini anlıyoruz---

Washington: Türkiye'nin endişelerini anlıyoruz

Washington: Türkiye'nin endişelerini anlıyoruz
03 Temmuz 2015 - 01:04 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, Türkiye'nin Suriye'deki gruplara dair endişelerini anladıklarını belirterek, "Türkiye ile çalışmaya devam" dedi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında bir soru üzerine, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütü IŞİD’in varlığına yönelik endişelerini paylaştıklarını söyledi. Türkiye ve diğer koalisyon ortaklarıyla IŞİD ile en iyi nasıl mücadele edileceğini ele almaya devam ettiklerini belirten Kirby, “Bu karmaşık bir problem. Birçok koalisyon ortağımızın desteğini ve katkılarını gerektiriyor. Bu sadece Türkiye’nin problemi değil, uluslararası bir sorun” diye konuştu.

Türk hükümetinin ülkelerindeki şiddetten kaçan yaklaşık 2 milyon Suriyeli ve Iraklıya ev sahipliği yapmasından, onların ihtiyaçlarını karşılamasından memnuniyet duyduklarını dile getiren Kirby, “Dolasıyla onlar çok şey yapıyor” ifadesini kullandı.

Türkiye PYD’yi terör örgütü görürken ABD’nin Suriye’de bu grupları hava saldırıyla desteklemesine dair soru üzerine Kirby, bu konuyu Türk mevkidaşlarıyla düzenli olarak ele aldıklarını kaydetti.

Kirby, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye’nin Suriye’deki bu gruplara ilişkin güvenlik endişelerini anlıyoruz. Onların sahip oldukları kaygıları kesinlikle biliyoruz. Onların Suriye’nin kuzeyindeki IŞİD’e yönelik endişelerini de anlıyoruz. Türkiye önemli bir müttefik ve ortak. Bu kaygıları biliyoruz ve Türkiye ile bu konuda çalışmaya devam edeceğiz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)