E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYabancı yatırımda Hollanda etkisi---

Yabancı yatırımda Hollanda etkisi

Yabancı yatırımda Hollanda etkisi
30 Kasım 2015 - 04:58 borsagundem.com

Hollanda Büyükelçisi Van Rij, bu yıl Türkiye’deki en fazla yabancı yatırımın Hollanda kaynaklı firmalarca yapıldığını söyledi

Hollanda Büyükelçisi Cornelis Van Rij, “Bu yıl Türkiye’de ABD, Almanya ve Fransa’dan daha fazla yatırımımız oldu. Hollanda Türkiye’deki yabancı yatırımda bir numara” dedi.

İpek Yezdani'nin Hürriyet'teki haberinde, Hollanda’nın Ankara’daki yeni Büyükelçisi Cornelis Van Rij, Hollandalı şirketlerin Türkiye’de en çok liman, altyapı ve tarım alanlarında yatırım yaptığını belirterek, “2005’ten bu yana 2 bin 367 Hollanda şirketi Türkiye’de doğrudan yatırım yaptı. İki ülke arasındaki ticaret hacmi şu anda 7 milyar dolar ancak bu rakam çok daha yüksek olabilir. Türkiye, Hollanda’nın Avrupa Birliği dışındaki en önemli ticaret ortaklarından biri. İkili ticaretteki bu işbirliğimizi daha da artırmayı hedefliyoruz”diye konuştu. 

Van Rij, ayrıca Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin eğitimi için de Hollanda’nın Türkiye’ye UNICEF aracılığıyla 2 milyon Euro vereceğini söyledi. 

İNOVASYON HAFTASI

3 Aralık’ta başlayacak Türkiye İnovasyon Haftası’nda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Hollanda’nın partner ülke olduğunu hatırlatan Van Rij, inovasyon haftasında bazı özel ürünleri de Türkiye’ye getireceklerini söyledi. İnovasyon Haftası’nda öne çıkan ürünlerden bazıları şunlar: 
Cep telefonunu şarj eden elbiseler: Teknoloji ve modanın buluştuğu tasarımlarıyla ünlü Hollandalı moda tasarımcısı Pauline Van Dongen güneş enerjisi depolayan “Wearable Solar” tasarımlarıyla Türkiye İnovasyon Haftası’ndaki yerini alacak. “Wearable Solar” koleksiyonunda güneşli bir günde 1 saat giyildiğinde cep telefonunuzun şarjını yüzde 50 oranında doldurabilecek enerjiyi depolayan kıyafetler bulunuyor.
Dünyanın ilk elektrikli uzun yol motosikleti Storm Pulse: Eindhoven Üniversitesi öğrencisi bir grup genç tarafından tasarlanan bu motosiklet, 2 yıllık titiz bir çalışmanın ürünü. Motosiklet, tam dolu şarj ile 380 km yol alabiliyor ve 160 km hıza ulaşabiliyor. Storm Pulse, Mayıs 2016’da 80 günde dünya turu yapacak ve Haziran’da Türkiye’ye yeniden uğrayacak.

Dünyanın ilk modüler elektrikli otomobili: Elektrik enerjisiyle çalışan ve benzerlerinde çok önemli bir özelliği ile farklılaşan yüksek teknoloji ürünü otomobil Nova da Türkiye İnovasyon Haftası’nda sergilenmek üzere İstanbul’a geliyor. TU/ ecomotive takımı üyeleri tarafından tasarlanan Nova’nın, gövde panelleri ve iç dekorasyonu isteğinize göre yer değiştirilebiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)