E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYeni kabine bugün açıklanacak---

Yeni kabine bugün açıklanacak

Yeni kabine bugün açıklanacak
28 Ağustos 2015 - 12:16 borsagundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ''Geçici seçim hükümeti kabinesini öğleden sonra takdim edeceğim'' dedi

Partisinin Ankara'daki Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Davutoğlu, "Bugün öğleden sonra cumhurbaşkanımıza yeni hükümetimizi de takdim edeceğim, bir anlamda erken seçime gidiş startının en somut adımları da atılmış olacak" dedi. Davutoğlu bugün saat 17:45'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Erdoğan ile görüşecek.

7 Haziran seçimlerinin ardından hükümeti kurma görevi verilen Davutoğlu'nun CHP ve MHP ile yaptığı koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmamıştı.

45 günlük sürenin dolmasının ardından erken seçim kararı alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 Ağustos Salı günü Davutoğlu'nu geçici hükümeti kurmakla tekrar görevlendirmişti.

Başbakan Davutoğlu, partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda şunları söyledi:

Ak Parti'den önce... Pazusu zayıflamış, yani savunma sanayii olmayan, silahlı kuvvetleri dışa muhtaç hale gelmiş haldeydi. Mide, yani ekonomi çökmüştü. Ona bir stratejik hedef gösterecek olan beyin ve beyin faaliyetleri tükenmişti. Cılız bir beyin ve zayıf bir kas, onu besleyemeyen mide. Ama her an bölüneceğiz korkusuyla tekleyen bir kalp.

12 yıl önce böyle görünen bir ülkeden, yabancıların hasta adam diye isim taktıkları bir ülkeden, AK Parti pazusu kuvvetli, kendi savunma sanayiine sahip, ekonomiye sahip, stratejik akıl ve en önemlisi de bütün bunları yönetecek özgüvenli bir kalp ortaya çıktı.
Uyuyan dev uyandı. Birileri bundan rahatsız oldu. Adım adım etrafı da toparlamaya başladık. Madem ki Kafkasya’da buluşmuştu, Rumeli'de bu çocuklar, buluşmuştu. Balkan barışını kurduk.  Hangi güç Sırbistan ile Bosna'yı bir araya getirebilirdi? Biz getirdik.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)