E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYoksulluğu tarihe gömeceğiz---

Yoksulluğu tarihe gömeceğiz

Yoksulluğu tarihe gömeceğiz
23 Mayıs 2015 - 21:35 borsagundem.com

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Sözüm söz bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğim" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "4 yıl içinde hiçbir ailenin geliri 720 liranın altına düşmeyecek. 4 yıl içinde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. 4 yıl içinde hiçbir aileden 'Benim tencerem kaynamıyor' şikayeti asla gelmeyecek. Çünkü biz yoksulluğu tarihe gömeceğiz, yoksul kimse olmayacak" dedi.
Kılıçdaroğlu, partisince Gökdere Meydanı'nda düzenlenen mitingde, mazotu çiftçi için 1,5 lira yapacağını açıkladığını, bunun için de söz verdiğini hatırlattı.
Devlete 27,5 yılını verdiğini, vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, devletin topladığı vergiler nasıl harcanır, bunları iyi bildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Ben de biliyorum, petrol dışarıdan geliyor. Ben de biliyorum, karşılığında dolar ödeniyor. Ben de biliyorum, rafineride işleniyor. Ben de biliyorum, oradan benzin istasyonlarına gidiyor. Bunların hepsi kaça? 1,21 lira. Ben kaça vadediyorum? 1,5 lira. Zarar eden var mı? Yok. Kim karlı çıkacak? Üreten. Kim üretiyor? Çiftçi" diye konuştu.
Kendisine, "Mazotu 1,5 liraya veremezsin" denildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Ben de o Ankara'daki beylere söyledim; 'Sevgili kardeşlerim, güzel, sıcak koltuklarınızda oturuyorsunuz ama siz yatlara ÖTV'siz, KDV'siz mazot verirken ben bir şey dedim mi?' Demedim. 'E sen onu sıfırlıyorsun, ben de çiftçinin mazotundan sıfırlıyorum' dedim. O, traktörüne biniyor, tarlaya gidiyor. Öbürü yatına biniyor, tatile gidiyor. Sen emekten yana değilsin. Ben emekten, üretimden, alın terinden yanayım. Aramızda ne fark var? Ağrı Dağı kadar fark var aramızda. Sen yata veriyorsun, ben traktöre veriyorum. Sen inci, yakut, pırlantada KDV'yi, ÖTV'yi sıfırladın, ben de çiftçinin mazotunda sıfırlıyorum. Aramızda fark var. O nedenle CHP ezilenlerin, fakir fukaranın, emeğin, alın terinin, işsizlerin, Mustafa Kemal Atatürk'ün partisidir." 
CHP'nin iktidara gelmesi halinde sosyal yardımları keseceğine dair propagandalar yapıldığına değinen Kılıçdaroğlu, hiçbir sosyal yardımın kesilmeyeceğini ve sosyal yardımları da en az iki katına çıkaracağını dile getirdi.
- "Devleti yöneteceğiz"
Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 17 milyon yoksul vatandaş bulunduğunu öne sürerek, şunları kaydetti:
"Bunu da 17 milyon yoksul vatandaşımız dinlesin. 4 yıl içinde hiçbir ailenin geliri 720 liranın altına düşmeyecek. 4 yıl içinde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. 4 yıl içinde hiçbir aileden 'Benim tencerem kaynamıyor' şikayeti asla gelmeyecek. Çünkü biz yoksulluğu tarihe gömeceğiz, yoksul kimse olmayacak. Baktılar, ne söyleseler tutmuyor, CHP'nin arkasında kaldılar, biz bir şey söylüyoruz, devamlı şikayet ediyorlar. Devleti nasıl yönettiklerini de bilmiyorlar, diyorlar ki 'Sen bunu nasıl yapacaksın.' Onlar, Ankara'daki beyler merak ettiği için söyleyeyim; Ankara'daki beyler, hiç meraklanmayın ben sabahın köründe, saat 06.00'da oğluma telefon edip 'Oğlum paraları sıfırla' demeyeceğim. CHP iktidarında benim bakanlarımın çocuklarının yatak odalarında boy boy kasalar olmayacak. Benim genel müdürlerimin evlerinde ayakkabı kutularında paralar olmayacak. Bu kadar basit. Devleti yöneteceğiz, adam gibi yöneteceğiz." 
- "Ben sizden birisiyim, onlar başkadır"
Kendisinin halktan birisi olduğunu, 7 çocuklu bir aileden geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, merhum annesi ile ablasının okuma yazma bilmediğini, ailesinde üniversiteye gidenin sadece kendisi olduğunu ifade etti.
Kılıçdaroğlu, çalışıp emek harcadığını, devlete girip en önemli makamlarda görev yaptığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 "Siyasete girdiğim gün de mal varlığımı internet sitesine koydum. 'Benim mal varlığım budur' dedim. Dedim ya ben sizden birisiyim. Sizler gibi yaşıyorum, sizler gibi mücadelemi yapıyorum. Ben yoksulluğun, işsizliğin ne olduğunu biliyorum. Evde tencere kaynamadığı zaman annenin yaşadığı dramı biliyorum. O nedenle söylüyorum; ben sizden birisiyim, onlar başkadır. Onlar köşeyi dönerler, benim idealimde köşeyi dönecek olan halktır. Siz zenginleşeceksiniz. Sizin paranız, geliriniz olacak. Demokrasinin gereğini yaptık. Bursa'da ön seçim yaptık. Milletvekili adaylarını sizler seçtiniz. O zaman milletvekillerimize sahip çıkmak benden çok Bursa'nın görevidir. Diğer partilerin listeleri Ankara'da yazıldı. Milletin önüne koydular listeyi 'Bunlara oy vereceksiniz' diye. Biz ne yaptık? Demokrasinin gereğini yaptık. 56 ilde ön seçim yaptık. Demokrasi konusunda da onlara örnek olduk. Sözüm söz, bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğim.
Tutturdular bir mağduriyet edebiyatı. Birisi diyor 'Kefeni giyeceğim', öbürü diyor 'İdamdan korkmam', öbürü diyor 'Hapisten korkmam', öbürü diyor 'Asılır gidersem Azrail'e şunu söyleyeceğim.' Ya kardeşim ne diyorsun sen? Ne idamı, ne mağduriyeti. Sarayda oturuyorsun. Ankara'daki beylerin altında kurşun geçirmez Mercedesler. Uçak desen uçak, yat desen yat, ihale desen ihale, köşeyi dönme desen köşeyi dönme, malı götürme desen kimse eline su dökemez. Ne mağduriyeti kardeşim. Mağdur olan millet. Önce bunu öğren."
Kılıçdaroğlu, partililerinden, 7 Haziran'da sandığa giderken önceki seçimlerde CHP'ye oy vermemiş seçmenleri ikna etmelerini istedi. 
- "Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz"
Görev verilmesi halinde 4 yılda Türkiye'yi şaha kaldıracaklarını iddia eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Bakınız İstanbul'da 'yüz yılın projesi'ni hazırladık. 2 milyon 200 bin kişiye istihdam imkanı yaratacağız. Proje tamamlandığında yılda 147 milyar dolar her yıl katma değer yaratacağız. Diyor ki efendim, 'Merkez Türkiye dedik, ondan kopyaladı. Ben bunu kitabımda yazmıştım. Kitabımda bir kelime geçiyor merkez. Ha orada merkez varsa bu proje benden alındı.' Senin elinden tutan mı vardı? Oturmuşsun koltuğuna 13 yıldır bekliyorsun. Neden projemizi açıkladıktan sonra itiraz ediyorsun? Kimse 'Proje yanlıştır' demedi, onlar bile. Ankara'daki beyler bile 'yanlıştır' demiyor. Türkiye'yi 21'inci yüzyılın en güçlü ülkesi haline getireceğiz. Türkiye'yi bu bölgenin değil sadece, dünyanın lideri haline getireceğiz. Dünyada bu tür projelerden 3'ü uygulanıyor, 4'üncü proje de inşallah CHP iktidarında uygulanacak. Göreceksiniz Asya'yı, Afrika'yı, Avrupa'yı, Kafkaslar'ı, Ortadoğu'yu Türkiye haline getireceğiz. Türkiye merkez olacak. Bütün bu ülkelerin merkezi olacak. Göreceksiniz güçlü bir Türkiye'yi, onurlu bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. CHP'nin genel başkanı olarak söz veriyorum. Gün, 1 saat diyorsanız 1 saat, 12 saat diyorsanız 12 saat, 24 saat diyorsanız 24 saat, 36 saat diyorsanız 36 saat sizin için çalışacağım. Çocuklarımız için, vatanım için, bayrağım için, güzel ülkem için çalışacağım, emek harcayacağım, alın teri dökeceğim. Her alın teri size helal olsun diyeceğiz." A.A

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çakır24 Mayıs 2015 23:51

    AKP şanslı chp lideri kılıçdaroğlu olduğu için sübjektif

  • sami24 Mayıs 2015 19:23

    Senden bi cacık olmaz burada git yuninistanı düzelt

  • Ali ergül24 Mayıs 2015 12:25

    Yoksulluğu tarihe gömeceğim. Olm. Böyle bir yalan daha görmedim. Ölüyü diriltecek diyecek bu pişkin. Buna oy verenler bu yalana inanıyorsanız söyleyecek söz yok bu noktada.

  • Vatansever24 Mayıs 2015 11:06

    Ciller hanimcik ta birzamanar iktidara gelebilmek icin iki inahtar(ev araba) sozu verdi ,ne oldu kopruden gecinceye dek ondan sonrasi ulkenin icini etti ve milleti surundurdu.......

  • kahraman24 Mayıs 2015 01:02

    kemalll hep ben yapacağım diyor. oo ne o üzgüven o!! :) adamda ekip çalışması diye bir şoy yok dili bile bencil. biz yapacağız diye bir şey demiyor. yanındakiler ne işe yarayacak o zaman

  • ŞAMİL24 Mayıs 2015 00:24

    benim adım kemal mega lajistik merkezi kayseyi konya arasına kurayım çünkü ben hesap adamıyım !!!!!!!!!!!! yok tarih de ve günümüzde denize kıyısı olmayan lojistik üs

  • Vatansever24 Mayıs 2015 00:23

    Ataturk,ten sonra CHP bu ulkeye ne verdi ?once bunu bir aciklayin ,Gozle gorulur elle tutulur gerceklestirdigi bir projesi vermi bu ulkede? sozleriniz iktidara gelinceye kadar sonrasi ayni tas ayni hamam

  • secmen24 Mayıs 2015 00:14

    demokrasiyi encok baltalıyan parti CHP,dir ihtilal yanlısı bu partinin baskanı türk milletini kandıramaz.

  • KILIÇDARBABA24 Mayıs 2015 00:05

    BENİ BAŞBAKAN SEÇİN HERKESE 5 ANAHTAR HER AİLEYE AYDA 1000 TL HER ÇOCUK BAŞI 500 TL İÇKİ LERDE BENDEN OLSUN

  • Vatansever23 Mayıs 2015 23:05

    Neyimis efendim Dervis ,Sayin Dervis ABD de oradan aldigi akili Kilictarogluna aktariyor. Ulkeye hizmet edecek olan insan oncelikle Halkin icinde olur ,Boyle uzaktan kumandayla Ulkeye hizmet olmaz, Dahasi <Bahcen varsa icinde Teknen varsa kicinda olacaksin

  • Vatansever23 Mayıs 2015 21:46

    Demokrasi diye diye Bu Ulkeyi cahillestirdiniz,Ici bos testiden baska bir sey deyilsiniz