E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYol kesip araçları yaktılar---

Yol kesip araçları yaktılar

Yol kesip araçları yaktılar
02 Ağustos 2015 - 06:58 borsagundem.com

Önceki gece Tunceli-Erzincan karayolunda yoldan geçen araçları durduran PKK'lılar 4 TIR ile bir iş makinesini yaktılar

PKK’lı teröristler önceki gece Tunceli-Erzincan karayolunun 40. kilometresinde yoldan geçen araçları durdurdu. Sürücüleri indiren teröristler, 4 TIR ile bir iş makinesini benzin dökerek yaktıktan sonra ormana kaçtı.

-Tunceli’de Ovacık ile Hozat arasında ulaşımı sağlayan Munzur Çayı üzerindeki köprüye döşenen uzaktan kumandalı bomba, dün saat 10.00’da polis aracı geçerken patlatıldı. Köprünün çökmesi üzerine zırhlı araç suya gömüldü. Polisler hafif yaralandı.
 
-PKK’lılar önceki gece, Tunceli-Erzincan karayolunun 40’ıncı kilometresinde yoldan geçen araçları durdurdu. Sürücüleri araçlardan indiren teröristler, 4 TIR ve bir iş makinesini benzin dökerek yaktı. 
-Bitlis’in Hizan ilçesinde yüzleri maskeli PKK yandaşları, bir süre slogan attıktan sonra PTT  ve Türk Telekom şubesini ateşe verdi.


-Hakkâri-Çukurca karayolunun 40’ıncı kilometresinde bulunan Şine Köprüsü yakınlarında 3 gün önce elektrik direklerini devirip, hendek kazarak yolu kapatan, kimlik kontrolu yapan PKK’lılara yönelik sabahın erken saatlerinden itibaren operasyon başlatıldı. Kobra tipi helikopterlerin de katıldığı operasyonda bomba imha uzmanları yoldaki hendeklerin üzerinde bulunan ve kabloların bağlı olduğu tüpgazlara müdahale etti. Ayrıca bölgede tuzaklara karşı kapsamlı arama yapıldı. Karayolu daha sonra ulaşıma açıldı.


-Hakkâri Şemdinli Derecik beldesinde, sınıra sıfır noktadaki 34’üncü Hudut Sınır Tabur Komutanlığı’na bağlı Umurlu Jandarma Bölüğü’ne, önceki gece bir grup PKK’lı tarafından havan ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Güvenlik güçleri saldırıya karşılık verdi.
 
BİR ERBAŞ YARALANDI

- Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı nizamiyesine, önceki gece saat 21.30’da PKK’lılar tarafından el bombası atıldı. Olayda bir uzman erbaş yaralandı. 
- Mardin’e 12 kilometre uzaklıkta, Diyarbakır karayolu üzerindeki Dicle EDAŞ’a ait elektrik dağıtım trafosuna dün saat 01.00 sıralarında roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda roketatarın isabet ettiği trafoda hasar meydana geldi. Kalp krizi geçiren güvenlik görevlisi Mardin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

- Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki baraj inşaatına giden yolda teröristlerin yerleştirdiği 143 kilogram ağırlığında ve 4 piknik tüpüyle desteklenen bomba güvenlik güçleri tarafından bulunup, fünye ile imha edildi. 
- Son 10 günde iki kez yol keserek araç yaktığı Kağızman-Karakurt arasındaki 64 kilometrelik karayolu güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Ulaşım, Kağızman-Paslı-Kars-Sarıkamış karayolundan sağlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali02 Ağustos 2015 22:24

    Kendini ülkenin sahibimi sandın kovmalar

  • ALPTUĞ02 Ağustos 2015 11:57

    Uydu diyorsunuz, insansız hava aracı diyorsunuz dünyanın parası harcanıyor ne yapıyorsunuz hamasi nutuklar her gün televizyonlarda endam kırmalar yeter defolun şu milletin başından gidin yeter artık oynadığınız oyunlar.

  • mali02 Ağustos 2015 11:21

    Terörle mücadele ne kadar ihmal olduğunu bu fotoğraf özetliyor. Bu hainleri bitirmek için iç güvenlik yasası çıktı ama yeterince uygulanamıyor sanki.