E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan’dan ilk sonuçlar geldi---

Yunanistan’dan ilk sonuçlar geldi

Yunanistan’dan ilk sonuçlar geldi
05 Temmuz 2015 - 20:35 borsagundem.com

Kader günü tarihi referandumda Çipras’ın çağrısı ‘Hayır’laryüzde 61'le önde…

Yunan vatandaşlar kreditörlerin nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşulları hükümetin kabul edip etmemesi konusunda karar vermek üzere sandığa gitti. Kapanan sandıkların yüzde 40'ı sayıldı. İlk sonuçlara göre "Hayır" diyenler yüzde 61, "Evet" diyenlerin oranıysa yüzde 39.Kayıtlı 9 milyon 855 bin 29 seçmenin olduğu Yunanistan'da 20 bine yakın sandıkta oy kullanıldı.

"HAYIR, YÜZDE 61'İN ÜZERİNDE OLACAK"

Yunanistan İçişleri Bakanı Nikos Voutsis referandumda "hayır" oyunun yüzde 61 çıkacağını söyledi. İlk sonuçların açıklanmasıyla birlikte çok sayıda "hayır" destekçisisin yüzü güldü.
Referandumdan sonra anketlerin 'hayır' oylarını önde göstermesi üzerine Twitter hesabından açıklama yapan milliyetçi Bağımsız Yunanlar lideri, Savunma Bakanı Kammenos, "Yunanlar tehdite boyun eğmeyeceklerini kanıtladılar. Demokrasi kazandı." diye yazdı.

Yunan Hükümet Sözcüsü Gabriel Sakellaridis ise kreditörlerle müzakerelerin hemen başlaması ve iki gün içerisinde tamamlanması gerektiğini söyledi. Yunan yetkililer, halkın oylamada hayır oyu vermesi durumunda, Pazartesi günkü Eurogroup toplantısında ellerinin daha güçlü olacağını savunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ersin acar05 Temmuz 2015 23:54

    milleti arkasında olan hükümete bir şey olmaz merak etmeyin.onlar düşer -yükselir bizim karnımız ağırır.siz yunanistanı düşünmeyin onların halkı devletini seviyor,siz bizim ülkemizi düşünün devletini sevmeyen bir millete sahip malesef...

  • aman çok mutluyuz05 Temmuz 2015 23:49

    Bu adam neden gülüyor? Anlayan var mı?

  • Trader3405 Temmuz 2015 23:10

    Euro dip yapmaya başlayacak. sanırım 1$:1€ doğru gidecek. Hatta daha aşağılar...

  • .05 Temmuz 2015 22:03

    BOKU YEDİKLERİNDEN HALA HABERDAR DEGİLLER, ADAMLAR 10 SENE ÖNCESİNDE DE HAYAL DÜNYASINDA YASADILAR EURO YA GİRİNCE, HALA RÜYANIN DEVAM EDECEGİNİ SANIYORLAR. BOYLARINAN BÜYÜK İŞE KALKIŞTILAR.

  • emrah05 Temmuz 2015 21:34

    bu Yunanli arkadaslar beni de zarara sokacak sekilde sanslarini zorluyorlar... Karsilarindakini fazla kucumseyip el guclendirmekten bahsediyorlar.. HAYIR diyen emekliler saniyorlar ki emeklilik maasini saglama aliyorlar. Maaslarini drahmi olarak alacaklar, ama bugun 5000drahmi maas baglanacak, 1 yila kadar 2000drahmilik para basilacak.. Ukrayna2 olma yolundalar, ki Ukrayna bu duruma istemeden geldi, bunlar kendi elleriyle gidecekler

  • don karleone05 Temmuz 2015 21:22

    11 milyon nifus , 10 milyon seçmen var bitmiş bu ülke hiç genç yok demek

  • Avrupalı05 Temmuz 2015 20:58

    Hayır demek; çek uzo yu, kır tabakları, oyna sirtaki yi ve yat sırt üstü anlamına geliyor kanımca. AB aptal olmadığına göre Drahmi hoş geldin!