E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZenginler 'evet' yoksullar 'hayır' dedi---

Zenginler 'evet' yoksullar 'hayır' dedi

Zenginler 'evet' yoksullar 'hayır' dedi
06 Temmuz 2015 - 04:27 borsagundem.com

Yunanistan'daki referandumda 'evet' oylarının büyük bir bölümü varlıklı ailelerin yaşadığı bölgelerden geldi

Yunanistan'da dün yapılan referandumda halkın yüzde 61'den fazlası kreditörlerin taleplerine yani kemer sıkmaya 'hayır' dedi. Hürriyet'te yer alan haberde, Yunan halkının hangi kesimlerinden nasıl oy kullanıldığı yer aldı. İşte o haber:

Hürriyet, belki de Euro’daki kaderini belirleyecek referandum için dün sandık başına giden Yunan halkının nabzını tuttu. Yüksek gelirlilerin yaşadıkları Kolanaki, orta direğin yaşadığı Ambelokipi ve hemen hemen tüm sakinlerinin dar gelirli olduğu Liosion semtlerinde onlarca kişi ile konuştuk. “Ne için oy kullandınız” diye sorduk ve Kolonaki’de “Hayır”, Liosion’da “Evet” diyene pek rastalamadık. Ambelokipi’de cevaplar ikiye bölünmüştü. Cevaplar referandumda “Evet” ile “Hayır”lar arasındaki farkın küçük olacağının bir kanıtı adeta. Kolonaki’de Skufa sokağındaki lisenin önünde kalabalık. Spiro oğlu Taki ile gelmiş “Euro mu drahmi mi?” Buna cevap verdim” dedi. Üniversite öğrencileri Semina ile Niko da, “Evet” oyu verdiklerini çünkü ülkenin Euro’da kalmasını istediklerini söylediler. Ev hanımı hem cevap veriyor hem oğlu Yorgo’yu uzaklaşmaması için uyarıyor: Çocuğumun Avrupa’da yaşamasını istiyorum. Euro’dan vazgeçilmesi yazık olur” Rania sıkı “Evet”çi: Demokrasi istiyorum. Ambelokipi’de zengin de var dar gelirli de. Spiro oyunu sandığa atması için oğlu Paraskeva’ya vermiş. “Yaşadıklarımıza bir son verilmesi, çocuğumun benim çektiklerini çekmemesi için oy verdim” diyor. Mesajı “Hayır”. İki arkadaş Kosta ve Mihal ise belli ki farklı oy atmışlar, tartışa tartışa uzaklaşıyorlar. Liosion “garibanlar” semti. Papaz Nikola’ya oy kullandıktan sonra rastlıyoruz: Evlat bu halkın bir onuru, bu halkın bir şerefi var. Kimse bize diz çöktüremez.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)