E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZeybekci'den Yunanistan'a yardım sinyali---

Zeybekci'den Yunanistan'a yardım sinyali

Zeybekci'den Yunanistan'a yardım sinyali
30 Haziran 2015 - 15:57 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Yunanistan'dan bir yardım talebi gelirse bunu ciddi olarak değerlendiririz" dedi

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekci, "ekonomik kriz yaşayan Yunanistan'ın borcunu Türkiye'nin üstlenmesi" önerisine ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"Şu anda basında yer aldığı şekliyle onu daha çok böyle magazin ağırlığı olan bir şey olarak görüyorum veyahut 'madem paramız çok diyorsunuz hadi Yunanistan'ın borçlarını ödeyin' diye söylenmiş olan bir söz olarak görüyorum. Bunun Yunanistan'dan gelmesi lazım. Bu önerinin, bu talebin resmi olarak oradan gelmiş olması lazım. Öyle bir şey olursa da zaten biz bunu değerlendirebilecek kapasitedeyiz."

Böyle bir teklif ve yardım talebinin Yunanistan'dan gelmesi gerektiğini yineleyen Zeybekci, "Yunanistan'dan böyle bir yardım talebi gelirse Türkiye bunu ciddi olarak değerlendirebilecek kapasitededir ve değerlendiririz" dedi.

"Türkiye'nin böyle bir gücü var mı?" sorusuna Zeybekci, "Var tabi. Böyle bir talep geldiğinde Türkiye bunu ciddi olarak değerlendirir" yanıtını verdi.

Şimşek: Eurodan çıkış olasılığını düşük görüyorum

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise "Yunanistan'ın eurodan çıkışının bize yansımaları olur mu?" sorusu üzerine, bu durumun Türkiye'ye doğrudan etkisinin son derece sınırlı olacağını söyledi.

Yunanistan'ın başarılı olmasını ve istikrar içerisinde sorunlarını çözmesini umduklarını belirten Şimşek, "Popülizmin sonu felakettir. Sadece Yunanistan'da değil, her yerde böyledir" diye konuştu.

Yunanistan'ın eurodan çıkışının Türkiye'ye doğrudan etkisinin sınırlı olacağını ama dolaylı etkileri olabileceğini belirten Şimşek, "Zaten bütün dünya ekonomisinde hissediliyor. Ama ben o olasılığı düşük görüyorum" dedi.

"Yunanistan euro bölgesinden çıkabilir mi?" sorusuna Şimşek, "Avrupa'nın bu konuya siyasi yaklaştığını, dolayısıyla o nedenle eurodan çıkış olasılığını düşük görüyorum. Avrupa bu konuya rasyonel bir zeminde bakmıyor. Siyaseten yaklaştığı için, AB siyasi birlik projesi çerçevesinde baktığı için çıkış olasılığını düşük görüyorum ama sıfır değil" yanıtını verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet30 Haziran 2015 22:13

    Sen önce emekline doğru dürüst geçinecek maaş ver.Temmuz da yaptığınız pis oyun ortaya çıkacak ,seçimleri kazanırız sanıp emeklinin çoğuna zam yapmadığnız temmuz maaaşlarını verince ortaya çıkacak erken seçim olursada o zaman emeklinin intikamı filmini görürsünüz.

  • .30 Haziran 2015 22:11

    ilk önce kendi açlarınızı doyurun, insan oğlunun kendi parası olmayınca nasılda dağıtması kolay geliyor, cebinden ver desen adam suratına bakmaz.

  • Realist30 Haziran 2015 20:46

    Sn.Bahçeli sayesinde bu kadar boş konuşuyorsunuz.

  • komşu30 Haziran 2015 20:08

    parayı veren karşılığını mislinle alır ödemem dersen malına el koyarlar .toprağını alır bedava kim kime veriyor

  • DENİZLİLİ YALINKAYA30 Haziran 2015 17:33

    Sayın Bakan, hemsehrin Yalınkaya'ların bir üzerine git de işçisiyle,yatırımcısıyla mağdur olmuş binlerce Goldaş mağdurunun sorunları çözülsün.

  • Size bir daha oy verirsem30 Haziran 2015 16:55

    Kimin parasıni kime veriyorsun eski bakan sen kendi işçinin memurun ve emeklinin maaşını bi düzeltin sonra çık sağa sola bak sanki hazine bunların babasının malı

  • dlbyz30 Haziran 2015 16:47

    boynu bükülmüş bakanımızın 12 adaları bize versinler ödeyelim deyin ki akkoyun kara koyun belli olsun

  • hikaye30 Haziran 2015 16:47

    bizde vergi çok, enayi halk çok, yunan ağır vergiyi kabul etmiyor, uyanık. Biz yaşamayı bilmeyiz, arabaya, lüks eve para yatırırız. avrupalı ise sanata, kültüre, kitaba, doğaya, dünyayı gezmeye ayırıyor parayı. Biz az gelişmiş toplumuz, varsa yoksa kibir gösteriş kompleks. zenginimiz tam sömürücü zengin, fakirimiz ise tam fakir. sözde müslümanız ama hikaye

  • exper30 Haziran 2015 16:46

    Bu kadar para varsa işçiye, memura, emekliye verin. Vatandaştan haberiniz yok ki..

  • ender30 Haziran 2015 16:30

    hükümetten düştünüz bir kere ,,kimin parasını veriyorsunuz.

  • batışlar artıyor dünyada30 Haziran 2015 16:16

    abd'nin yunanistanı porto rico(para birimi olarak dolar kullanıyor) batışını açıkladı ise yaklaşmakta olan başka batışlara dikkat etmeli yatırımcılar artık .

  • aslan30 Haziran 2015 16:14

    bakın cebinize paranız varsa verin. milletin parasını sormadan hemde yunana nasıl verirsiniz. sanki kendi paralarını veriyorlar ne rahatlar.

  • porto rico battı30 Haziran 2015 16:12

    72 milyar dolar borç ile ,3 milyon nufus abd'ye bağlı ada battı ise gelecek haberler borsaları düşürebilir aman dikkat.

  • garip30 Haziran 2015 16:03

    İÇMEYE YOK AYRANI

  • borsalar artık riskli30 Haziran 2015 16:03

    yunanistandan sonra porto riko da 72milyar dolar borcunu ödeyemeyeceğini açıkladı bugün yani giderek de-faultlar artıyor sıra ab'deki diğer küçüklerde ise yakın zamanda piyasa çöküşleri geliyor olabilir borsalar riski artıyor dikkat etmeli artık.

  • şahin30 Haziran 2015 16:01

    türkiyedeki bir çok ekonomistin aslında ekonomist değil ezberci öğrenim üyeleri olduğu ispanlanmış mı oldu...yazık