E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizAltın yükselmeye devam edebilir---

Altın yükselmeye devam edebilir

Altın yükselmeye devam edebilir
09 Şubat 2016 - 12:17 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, altın analiz raporunda altında yukarı yönlü hareketlerin sürebileceğini ve önemli seviyeleri değerlendirdi

Küresel piyasalarda oldukça hareketli ve risklerin yükseldiği bir haftaya başladık. Geçen haftadan başlayan altın alımlarının, dün itibariyle diğer değerli metallere de yayıldığını gördük. Altın, gümüş, platin ve paladyum ürünlerinde dün %3 leri aşan değer kazançları görüldü. Piyasanın bu ürünlere yönelmesinin birden fazla sebebi olabilir. Öncelikle son dönemlerde sıkça gündeme gelen negatif faiz stratejisi. Fed’in bile artık negatif faiz politikasını konuşmaya  başlayacağı beklentisi artmış durumda. Hatta ABD 10 yıllık tahvillerinde de bu yönde bir alım dalgası yaşanıyor. Merkez bankaları negatif faiz trendine başlayacaksa, o zaman tüm piyasalarda uzun vade için ciddi yükselişler görebiliriz.
Teknik olarak baktığımızda  son 5 yıllık düşen trendini kırmasının ardından orta vadeli yükseliş trendine girme ihtimali yükselmiş görünüyor. İlk etapta 1215 direncinin önemli olduğunu belirtelim. 
Özellikle haftalık kapanış bu seviye üzerinde gerçekleşirse, yükseliş momentumu artmaya devam edebilir. Geri çekilmelerde ise 1180-1150 destek seviyeleri olarak yer alıyor.
Destekler: 1180 – 1150 – 1120
Dirençler: 1210 – 1240 – 1300 

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)