E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizAltında bombanın pimi çekildi---

Altında bombanın pimi çekildi

Altında bombanın pimi çekildi
01 Aralık 2015 - 08:49 borsagundem.com

Fed, kritik ABD verileri ve Avrupa Merkez Bankası'nın toplantısı altın fiyatlarını hızla geri çekiyor

Bu hafta gerçekleşecek FED Başkanı Yellen’in açıklamaları, kritik ABD PMI, istihdam, ücretler verilerinin yanında Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) Perşembe günü gerçekleştireceği toplantıda teşvik programını genişletmesinin öngörülmesi ile birlikte altın son beş yılın düşük seviyeleri yakınlarında işlem görmeye devam ediyor.
FED’in 16 Aralık’taki yılın son toplantısında faiz artırımına gitme olasılığını oldukça artmış durumda. Bu hafta açıklanacak ABD verileri de bu noktada FED’in elini güçlendirebilir. Bu noktada ABD verilerindeki iyileşme devam ederse, kıymetli metalde daha düşük seviyeler gündeme gelebilir. Diğer taraftan yarın sabaha karşı TSİ 03:00’da açıklanacak Çin imalat PMI verisi yakından izlenmelidir. Çin-FED-Avrupa Merkez Bankası üçgeninde sıkışan altın fiyatlarında bu hafta oldukça belirleyici olabilir. Son olarak teknik seviyelere de değinecek olursak, toparlanmalar sınırlı olsa da bizi 1066 ve 1072 dirençlerine götürebilir. Diğer taraftan, olası düşüşlerde de, 1055 ve 1050 destekleri yatırımcıların yakın takibinde olmalıdır.

Destek Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)