E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100 satıcılı açılabilir---

BİST-100 satıcılı açılabilir

BİST-100 satıcılı açılabilir
11 Şubat 2016 - 08:49 borsagundem.com

Şeker Yatırım, BİST-100 raporunda endeksin Asya borsalarına paralel satıcılı açılabileceğini değerlendirdi.

Son iki işlem gününde gelen sert satışların ardından güne hafif tepki alımları ile başlayan BİST Endeksi sonrasında FED Başkanı Yellen’in ABD Temciller Meclisi’ndeki açıklamaları öncesi 71.750-72.250 seviyeleri arasında yatay bir seyir izledi.
FED Başkanı Yellen açıklamalarında faiz artırımında izlenecek yolun ekonomik görünüme ilişkin gelecek verilere bağlı olduğunu vurgularken, gösterge faizin halen kademeli olarak artırılmasını beklediğini, ancak mevcut risklerin FED'in tahminlerini değiştirebileceğini söyledi. Yellen’in açıklamaları sonrası 71.000 seviyeleri altına sarkan Endeks sonrasında gün sonuna doğru tepki alımları ile toparlanmaya çalışırken %0.3 yükselişle 71.614 seviyesinden kapandı. Piyasalar FED Başkanı Yellen’in dün Temsilciler Meclisi’nden sonra bugün de TSİ 17:00’de ABD Kongresi’nde yapacağı sunumda da dün verdiği mesajları tekrarlaması bekleniyor. Piyasaların içeride kur ve faizlerin seyrini dışarda ise petrol fiyatları ve yurt dışı piyasaları izleyecek. Çin ve Japonya piyasalarının kapalı olduğu bugün diğer Asya borsalarında aşağı yönlü seyirler görülürken, Avrupa borsalarının da güne düşüşle başlaması bekleniyor. Borsa İstanbul’un güne yurt dışı piyasalardaki düşüşlere paralel satıcılı bir seyirle başlayacağını sonrasında yurt dışı ve alternatif piyasaları takip ederek yönünü belirlemeye çalışacağını düşünüyoruz.. 
Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)