E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'de orta vadeli göstergelerde pozitif görünüm---

BİST'de orta vadeli göstergelerde pozitif görünüm

BİST'de orta vadeli göstergelerde pozitif görünüm
26 Haziran 2015 - 14:26 borsagundem.com

Yurtiçinde ise TBMM açılışı sonrası hükümet kurulma çalışmalarına ilişkin siyasilerden gelecek açıklamalar takip edilmeye devam edilecek

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan BIST 100 analizi:
   
"Güne hafif negatif başlangıç yapan endeks dar bantta hareket ederek ilk seansı %0,02 düşüşle 83.260 puan seviyesinden yatay kapattı. Yurtdışı piyasalarda Yunanistan konusunda bir uzlaşma çıkmaması sonrası negatif eğilim var. Yurtiçinde ise döviz kurları ve faizlerde dünkü hızlı düşüş sonrası hafifi yukarı yönlü hareketler var.  Yurtiçinde ise TBMM açılışı sonrası hükümet kurulma çalışmalarına ilişkin siyasilerden gelecek açıklamalar takip edilmeye devam edilecek. Ekonomik veri tarafında bugün ABD'de açıklanacak Michigan ün. Tüketici güven endeksi verisi izlenecek. Beklentilerden kuvvetli verilerin TL varlıklara negatif, düşük verinin ise sınırlı da olsa pozitif etki oluşturması beklenir. Kısa vadede altın ons fiyatları risk iştahı göstergesi olarak takip edilebilir. Altındaki yükselişlerin BIST için pozitif, düşüşlerin ise negatif işaret olarak izlenebilir. 
   
Endeks 50-200 GHO seviyeleri arasına sıkışmış görünüyor. Kısa vadede endekste 200 GHO denk gelen 82.500 güçlü destek konumundadır. Endeksin bu seviyeyi aşağı kırması durumunda yükseliş sırasında 80.900-81.300 arasında oluşturduğu fiyat boşluğunu hedefleyerek düşüşünü devam ettirmesi beklenir. Kısa vadede endeks bu aralık altına sarkmadıkça yükseliş trendinin düzeltme sonrası devam etmesi ve 84.800-85.000 aralığının hedef olmaya devam etmesi beklenmektedir. Gün içinde 83.800 seviyesi ise yukarı yönlü hareketler güçlü direnç olacaktır. Endeksin yükselişini güçlendirmesi için bu seviyeyi yükselen hacimle yukarı kırması gerekiyor.  Orta vadeli teknik göstergelerdeki güçlü görünüm devam etmesine karşın, kısa vadeli teknik göstergelerdeki negatif eğilim kar satışı baskısının devam edeceğine işaret ediyor. "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)