E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsada kısa vadeli yükselişler satış fırsatı---

Borsada kısa vadeli yükselişler satış fırsatı

Borsada kısa vadeli yükselişler satış fırsatı
03 Eylül 2015 - 09:11 borsagundem.com

Borsa İstanbul'un sınırlı puan aralıklarında hareket etmesi yükselişlerde satışın önünü açıyor

Dar alanda kısa paslaşmalar

Dünya borsaları ABD ekonomisinden gelen temkinli iyimser haberlerle toparlanmaya başladı. Dünya ekonomisinden gelen yavaşlama sinyallerine ve güçlü dolara rağmen dün açıklanan Bej Kitap ve ADP istihdam verileri ABD ekonomisinde büyümenin devam ettiğini göstererek Wall Street’teki yükselişi desteledi.

Wall Street’teki sert yükselişe rağmen gelişmekte olan ülke borsalarındaki toparlanma sınırlı düzeyde kaldı. Döviz cephesinde yaşanan kayıplar gelişmekte olan ülke borsalarında ve tahvil piyasalarına baskı yapmaya devam ediyor.  Wall Street’teki tepki alımlarına rağmen VIX volatilite endeksinin tarihi ortalamasının çok üzerinde kalması yükselişin kalıcılığı konusunda soru işaretleri yaratıyor.

Avrupa borsalarındaki güçlü seyre ve Moody’s cephesinden gelen destekleyici haberlere rağmen Borsa İstanbul zayıf Türk lirasının ve siyaset cephesinde devam eden gerginlik ve tırmanan terör eylemlerinin gölgesinde dar alanda dalgalanarak yatay bir seyir izledi.

Wall Street ve Asya borsalarındaki yükselişin desteğiyle bugün Borsa İstanbul’un %0,5 civarında yükselerek 74.000 seviyesini aşmasını bekliyoruz. Endeksin 75.000 seviyesindeki direncini aşması için Avrupa borsalarının Wall Street’in önderliğindeki sert yükselişe katılması lazım.  Gelişmekte olan ülkeler genelinde ve  Türkiye özelinde riskler devam ettiği için Borsa İstanbul’daki yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanıldığı kısa vadeli stratejimizi sürdürüyoruz.

Bugün yurtiçinde gözler saat 10.00’da açıklanacak Ağustos ayı tüketici enflasyon  verisinde (Piyasa %0,1, İş Yatırım %0,2) ve Avrupa Merkez Bankası’nın 14.45’teki PPK açıklamasında olacak. Avrupa Merkez Bankası’nın varlık alımına uygunluk koşullarında ilave esnekliğe gitmesi piyasaları olumlu etkileyebilir.

İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)