E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDolarda 2.86 seviyesine dikkat!---

Dolarda 2.86 seviyesine dikkat!

Dolarda 2.86 seviyesine dikkat!
24 Kasım 2015 - 08:30 borsagundem.com

Dolarda kritik seviye 2.86 TL

Destek Menkul Değerler, sabah piyasa raporunda dolardaki kritik seviyelere dikkat çekti. İşte dolardaki beklentiler...

ABD verilerindeki zayıf görünüme rağmen düşüşlerin sınırlı kaldığı Dolar/TL kurunda yeni kabine ile ilgili açıklamanın gelmemesi ve FED üyelerinin faiz artırımı konusundaki açıklamaları sonrası yine alımlar görüldü. Üyelerin Aralık ayındaki olası faiz artırımı ile ilgili söylemlerini ve beklentilerini yinelemeleri doları yukarı taşıdı. Bugün ise kur açısından hareketli bir işlem günü bizi bekliyor. Gün içerisinde gözler hem ABD tarafında hem de içerde açıklanacak PPK faiz kararında olacak. PPK’dan faiz ile ilgili herhangi bir hamle beklenmiyor. Bilindiği üzere Merkez’ daha önceki açıklamalarında FED öncesi adım atmayacağı yönünde bir sinyal vermişti. FED’in elini görmeden piyasa dinamiklerini hareketlendirecek sürpriz bir faiz kararı muhtemelen gelmeyecek. Ancak ileriye dönük enflasyon ve faiz beklentileri ile ilgili açıklamaları izlenecek. Ayrıca yeni kabine isimlerinin bugün açıklanması bekleniyor.
Gözler bir taraftan da Ankara’da olacak. ABD tarafında ise saat 15:30’da 3.çeyrek büyüme revizyonu ve ticaret dengesi ile saat 17:00’de Tüketici Güveni verisi ön planda diyebiliriz. Gün içerisinde 2.8450 desteğini izliyor olacağız. Bu seviye üzerinde kalındığı sürece yükselişler devam edebilir ve 2.86 direnci test edilebilir. Ancak aynı önem derecesine sahip bir diğer kritik seviye ise 2.8600. Daha önce bu seviye aşağı yönlü kırıldığında satışlar hızlanmıştı. Dolayısıyla alımlarında hızlanabilmesi bu seviyenin sert bir şekilde geçilmesi gerekiyor. Bu seviye aşılırsa dolarda tekrardan 2.88 ve 2.90 aralığı görülebilir. 

Destek Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)