E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEndekste pozitif seyir sürüyor---

Endekste pozitif seyir sürüyor

Endekste pozitif seyir sürüyor
07 Ekim 2015 - 09:09 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da kalıcı yükseliş için 76 bin 500 puanın güçlenmesi gerekiyor

BIST 100 endeksi dün 76.625 – 77.606 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü 77.258 seviyesinde yüzde 0,46 değer kazancı ile tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,11 değer kazanırken, sanayi endeksi ise yüzde 0,31 değer kazandı. 

Dün Euro Bölgesi’nde veri akışının sakin olduğu günde, Almanya fabrika siparişleri beklentilerin altında kaldı. Avrupa borsalarında ise hisse bazlı hareketlerin etkisiyle dalgalı seyir görülse de endeksler pozitif kapanış gerçekleştirdi. Bugün Euro Bölgesi’nde Almanya sanayi üretimi verileri açıklanacak.

ABD’de ticaret açığı Ağustos’ta 5 ayın en büyük genişlemesini gösterdi ve 48.33 milyar dolar açık verdi. Dün küresel piyasaların gündeminde IMF’den gelen açıklamalar yer alıyordu. IMF, küresel piyasalarda özellikle Çin’den kaynaklı talebin azaldığını ve Fed’in faiz artırım belirsizliğinin ekonomik konjonktüre negatif yansıdığını belirtti. ABD borsalarında zayıf seyir görüldü ve endeksler negatif kapanış gerçekleştirdi.

Yurtiçinde veri akışının sakin olduğu günde, güne yükselişle başlayan Borsa İstanbul’da küresel borsalardaki pozitif seyir ve yurt içinde Hazine'nin tahvil ihalelerinin sonuçları endeksin yükselişine destek oldu. Gün içerisinde jeopolitik gündeme ilişkin ortaya çıkan riskler endeksin kazançlarının bir kısmını geri vermesine neden olsa da endeks günü pozitif tamamladı. Dün IMF’den gelen açıklamalarda Türkiye’ye ilişkin olarak; seçim öncesi siyasi belirsizliğin ekonomideki riskleri arttırmaya devam edeceği ve bunun da iç talebi düşürerek büyüme beklentilerini aşağı yönlü baskılayacağının altı çizildi. IMF, Türkiye için 2015 yılı büyüme beklentisini yüzde 3,1’den yüzde 3’e, 2016 yılı için büyüme beklentisini yüzde 3,6’dan yüzde 2,9’a düşürdü. Döviz sepeti 3,16 seviyesine yerleşirken, 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi 11,01 seviyesinde gerçekleşti.

Teknik olarak endekste 76.500 seviyesi önem arz etmektedir. Endekste yükseliş denemelerinin devam edebilmesi için, 76.500 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmektedir. Bu kapsamda 77.500 ve 79.000 direnç seviyeleri ön planda yer alabilir. Endekste gevşeme görülmesi durumunda ise 75.500 ve 74.000 destekleri izlenecek destek seviyeleridir.

ALB Forex

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)