E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEuro, dolar ve altında destek-direnç noktaları---

Euro, dolar ve altında destek-direnç noktaları

Euro, dolar ve altında destek-direnç noktaları
08 Ekim 2015 - 08:28 borsagundem.com

Forex piyasasında gerçekleşmesi muhtemel olan destek ve direnç noktaları

EURUSD (Fed Tutanakları Yayınlanacak)
 

Önceki gün Almanya’da fabrika siparişlerinin düşmesinin ardından dün de Almanya’da sanayi üretim verilerinin düştüğünü gördük. Açıklanan veriler bize küresel talepte yavaşlamanın etkilerini göstermektedir. Euro Bölgesi’nde lokomotif olan Almanya sanayisindeki düşme büyüme kanadında Euro Bölgesi’ne olumsuz yansıyabilir. ABD’nin faiz artırım olasılığının ilk etapta Aralık ayına kayması ve Aralık ayındaki beklentinin de piyasalarda sorgulanması pariteyi yukarıda tutmaya devam etmektedir.
 
Bugün ABD’den 17 Eylül’de gerçekleşen Fed faiz kararının toplantı tutanakları açıklanacak. Toplantı tutanakları, ABD’nin makro görünümüne ait bize fikirler sunacakken ekonomideki toparlanmayı ve büyümeyi ayrıntılı bir şekilde gösterecektir. Bu noktada tutanakların 17 Eylül’e kadar olan zaman dilimini içermesi dikkat edilmesi gereken bir husus olarak karşımızda durmaktadır. 17 Eylül’den sonraki dönemde açıklanan tarım dışı istihdam dahil olmak üzere diğer ABD verilerinin genel anlamda beklentilerin altında kalması ABD ekonomisinde açıklanan tutanaklardan daha kötümser bir piyasa olabileceğini bize göstermektedir. Avrupa’da Avrupa Merkez Bankası’nın tutanakları, ABD’de işsizlik başvuruları ile Bullard ve Williams’ın konuşmaları da izlenecektir.
 
Teknik açıdan paritede 1,1260 seviyesi oldukça önemlidir. 1,1260’ın altında 1,12 desteğine doğru geri çekilme görülebilir. Yukarıda ise tekrar 1,1260 direncinin üzerinde önce 1,13 ve arkasından 1,1350 seviyesi test edilebilir.
 
Direnç: 1.1260 – 1.1300 – 1,1350
Destek: 1,1200 – 1.1160 – 1.1120
 
ALTIN (1150 Seviyesi Önemli)                                                                                                                                                                                            
ABD’nin faiz artırım olasılığının ilk etapta Aralık ayına kayması ve Aralık ayındaki beklentinin de piyasalarda sorgulanması altını yukarıda tutmaya devam etmektedir. Bu kapsamda altın da yukarı yönlü denemelerine dün de devam etmiş olsa da, 1150 seviyesi üzerinde kalıcı olamadı ve bu noktadan gelen kar satışlarıyla beraber yeniden aşağı yönlü hareket gösterdi.
 
Bugün ABD’den 17 Eylül’de gerçekleşen Fed faiz kararının toplantı tutanakları açıklanacak. Toplantı tutanakları, ABD’nin makro görünümüne ait bize fikirler sunacakken ekonomideki toparlanmayı ve büyümeyi ayrıntılı bir şekilde gösterecektir. Bu noktada tutanakların 17 Eylül’e kadar olan zaman dilimini içermesi dikkat edilmesi gereken bir husus olarak karşımızda durmaktadır. 17 Eylül’den sonraki dönemde açıklanan tarım dışı istihdam dahil olmak üzere diğer ABD verilerinin genel anlamda beklentilerin altında kalması ABD ekonomisinde açıklanan tutanaklardan daha kötümser bir piyasa olabileceğini bize göstermektedir. ABD’de işsizlik başvuruları ile Bullard ve Williams’ın konuşmaları da izlenecektir.
 
Teknik olarak 1150 direncine yükselen altın fiyatlarında bu seviyenin üzerinde alım hareketleri tekrar gerçekleşebilir. 1150’nin üzerinde önce 1157 ve arkasından 1168 direnci takip edilecektir. Aşağıda ise 1141’in altında 1133 desteğine kadar geri çekilme gözlemlenebilir.
 
Direnç: 1150 – 1157 - 1168
Destek: 1141 – 1133 – 1127
 
USDTRY (TL’deki Değer Kazancı Devam Ediyor)
 

TL’deki değer artışları devam etmektedir. Geçen hafta başlayan iyimserliğin yarattığı olumlu havanın devam ettiğini görüyoruz. Ayrıca hem Fed’in faiz artırım beklentilerini en erken Aralık ayına kaydırması hem de geçen haftalarda gelen hükümetteki bazı yetkililerin düşük döviz görülebileceği söylemi aşağı yönlü baskıyı arttırmaktadır. Kasım ayındaki seçimlere giderken MHP kanadının da koalisyon hükümetine bu seçimlerde sıcak baktıklarını söylemesi ayrıca bu olumlu havaya destek vermekte. Tahvil faizlerindeki düşüş kurları aşağı yönlü desteklemeye devam etmektedir.
 
Bugün yurtiçinde açıklanacak Ağustos ayı sanayi üretim artışının Temmuz ayı sanayi üretimine göre daha hızlı olması bekleniyor. Sanayi üretiminde beklenenden hızlı artış görülmesi halinde yurtiçindeki iyimserlik devam edebilir. Beklentilerin altında kalacak veriden TL’nin olumsuz etkilenmesi beklenebilir. Bugün ABD’den de 17 Eylül’de gerçekleşen Fed faiz kararının toplantı tutanakları açıklanacak. Toplantı tutanakları, ABD’nin makro görünümüne ait bize fikirler sunacakken ekonomideki toparlanmayı ve büyümeyi ayrıntılı bir şekilde gösterecektir. Bu noktada tutanakların 17 Eylül’e kadar olan zaman dilimini içermesi dikkat edilmesi gereken bir husus olarak karşımızda durmaktadır.  17 Eylül’den sonraki dönemde açıklanan tarım dışı istihdam dahil olmak üzere diğer ABD verilerinin genel anlamda beklentilerin altında kalması ABD ekonomisinde açıklanan tutanaklardan daha kötümser bir piyasa olabileceğini bize göstermektedir. ABD’de işsizlik başvuruları ile Bullard ve Williams’ın konuşmaları da izlenecektir.
 
Teknik açıdan 2,9360’ın aşağısında önce 2,9170 ve arkasından 2,9060 desteğine kadar düşüş görülebilir. Yukarıda ise 2,9500 direncinin üzerinde 2,97 ve 2,98 seviyeleri test edilebilir.
 
Direnç: 2,9500 -  2,9700  - 2,9800
Destek: 2,9360 – 2,9170 – 2,9060
 
GÜMÜŞ (Fed Beklentilerinin Ötelenmesiyle Yükselişine Devam Ediyor)
 
ABD’nin faiz artırım olasılığının ilk etapta Aralık ayına kayması ve Aralık ayındaki beklentinin de piyasalarda sorgulanması altını yukarıda tutmaya devam etmektedir. Bu kapsamda gümüş de yukarı yönlü denemelerine devam etmektedir.
 
Bugün ABD’den 17 Eylül’de gerçekleşen Fed faiz kararının toplantı tutanakları açıklanacak. Toplantı tutanakları, ABD’nin makro görünümüne ait bize fikirler sunacakken ekonomideki toparlanmayı ve büyümeyi ayrıntılı bir şekilde gösterecektir. Bu noktada tutanakların 17 Eylül’e kadar olan zaman dilimini içermesi dikkat edilmesi gereken bir husus olarak karşımızda durmaktadır. ABD’de işsizlik başvuruları ile Bullard ve Williams’ın konuşmaları da izlenecektir.
 
Teknik olarak 15,80 seviyesinin üzerinde önce 16,10 ve arkasından 16,50 direnci test edilebilir. Aşağıda ise 15,50 desteğinin altında 15,25’e kadar düşüş görülebilir.
 
Direnç: 15,80 – 16,20 – 16,50
Destek: 15,50 – 15,00 – 14,70
 
USDJPY (Japonya Merkez Bankası Teşvikleri Artırmadı)
 
Dün sabah Japonya Merkez Bankası’nın politika açıklamasıyla güne başladık. Japonya Merkez Bankası, rekor seviyedeki parasal teşviki yıllık bazda 80 trilyon yen seviyesinde tuttu ve daha fazla parasal genişlemeden kaçtı. Parasal genişlemenin artırılması baskısının arttığı bir dönemde Japonya Merkez Bankası’nın politika değişikliği yapmamasıyla yen değer kazandı. ABD’nin faiz artırım olasılığının ilk etapta Aralık ayına kayması ve Aralık ayındaki beklentinin de piyasalarda sorgulanması da dolara değer kaybı eğilimi getirmektedir. Bu gece Asya seansında Jaonya’dan gelen makine siparişleri beklenti altında kalırken, cari denge ise beklenti üzerinde geldi.
 
Bugün ABD’den 17 Eylül’de gerçekleşen Fed faiz kararının toplantı tutanakları açıklanacak. Toplantı tutanakları, ABD’nin makro görünümüne ait bize fikirler sunacakken ekonomideki toparlanmayı ve büyümeyi ayrıntılı bir şekilde gösterecektir. Bu noktada tutanakların 17 Eylül’e kadar olan zaman dilimini içermesi dikkat edilmesi gereken bir husus olarak karşımızda durmaktadır. ABD’de işsizlik başvuruları ile Bullard ve Williams’ın konuşmaları da izlenecektir.
 
Paritede 119,80 desteğinin altında önce 119,20 ve arkasından 118,50 desteğine kadar düşüşler görülebilir. Yukarıda ise 120,20 direncinin üzerinde 120,70 seviyesi test edilebilir.
 
Direnç: 120,20 – 120,70 – 121,40
Destek: 119,80 – 119,20 – 118,50
 
GBPUSD (İngiltere ve ABD’de Merkez Bankaları İzlenecek)

İngiltere’de sanayi üretimi verilerine göre, Ağustos ayındaki artış beklentilerin üzerinde gerçekleşmiştir. Gelen olumlu veriler sterlinin değer kazanmasını sağladı. ABD’nin faiz artırım olasılığının ilk etapta Aralık ayına kayması ve Aralık ayındaki beklentinin de piyasalarda sorgulanması da dolara değer kaybı eğilimi getirmektedir. Bu kapsamda paritede de yukarı yönlü hareket görülmüştür.

Bugün İngiltere Merkez Bankası’nın faiz kararı açıklanacak. Para politikası kurulu üyelerinin 1’inin faiz artırımı yönünde, diğerlerinin faizin sabit bırakılması yönünde oy kullanması bekleniyor. Aynı zamanda akşam saatlerinde İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney’nin konuşması da izlenecek. Bugün ABD’den de 17 Eylül’de gerçekleşen Fed faiz kararının toplantı tutanakları açıklanacak. Toplantı tutanakları, ABD’nin makro görünümüne ait bize fikirler sunacakken ekonomideki toparlanmayı ve büyümeyi ayrıntılı bir şekilde gösterecektir. Bu noktada tutanakların 17 Eylül’e kadar olan zaman dilimini içermesi dikkat edilmesi gereken bir husus olarak karşımızda durmaktadır. ABD’de işsizlik başvuruları ile Bullard ve Williams’ın konuşmaları da izlenecektir.
 
Teknik açıdan paritede 1,5330 seviyesinin altında tekrar 1,5270 desteğine kadar geri çekilme yaşanabilir. Yukarıda ise 1,5330’un kırılmasıyla 1,5420 direnci test edilebilir.
 
Direnç: 1,5330 – 1,5420 – 1,5480
Destek: 1,5270 – 1,5220 – 1,5170
 
EURTRY (Veri Akışı Sakin)
 
TL’deki değer artışları devam etmektedir. Geçen hafta başlayan iyimserliğin yarattığı olumlu havanın devam ettiğini görüyoruz. Ayrıca hem Fed’in faiz artırım beklentilerini en erken Aralık ayına kaydırması hem de geçen haftalarda gelen hükümetteki bazı yetkililerin düşük döviz görülebileceği söylemi aşağı yönlü baskıyı arttırmaktadır. Dün paritenin 1,1260 üzerinde kalıcı olamaması ve dolar/TL’deki hızlı geri çekilme ile birlikte Euro/TL kuru da 3,30 seviyesinin altını görmüştür.
 
Bugün yurtiçinde açıklanacak Ağustos ayı sanayi üretim artışının Temmuz ayı sanayi üretimine göre daha hızlı olması bekleniyor. Avrupa’da Avrupa Merkez Bankası’nın tutanakları açıklanacak. Akşam saatlerinde açıklanacak olan Fed tutanakları da parite ve dolar/TL kuruna yapacağı etki üzerinden izlenmelidir.
 
Teknik olarak 3,2920 seviyesinde tutunmaya çalışan kurda önce 3,2660 ve arkasından 3,24 desteğine kadar düşüşler görülebilir. Yukarıda ise 3,32’nin üzerine 3,3480 direnci test edilecektir.
 
Direnç: 3,3200 – 3,3480 – 3,3780
Destek: 3,2920 – 3,2660 – 3,2400
 
PETROL (Stok Verileriyle Beraber Geriledi)

 
Dün ABD’de Enerji Bilgi İdaresi (EIA) stok verileri açıklandı. Buna göre ABD’de ham petrol stokları haftalık bazda 3,07 milyon varil arttı. Piyasa beklentisi stok artışının 2,20 milyon varil olacağı yönündeydi. Cuhsing, Oklahoma petrol üretiminin ise 10 ayın dip seviyesinden yükseldiğini gördük. Spekülasyonlara rağmen ABD’de petrol üretiminin arttığını gösteren verilerle beraber petrol fiyatları da geriledi.
 
Teknik açıdan Brent petrolde 51,40’ın üzerinde önce 53,00 ve arkasından 54,30 direnci test edilebilir. Aşağıda ise 51,40’ın altında önce 49,80 ve arkasından 48,20’ye doğru sert bir geri çekilme yaşanabilir. WTI petrolde ise 47,30 çok önemli bir destek seviyesidir. Bu seviyenin altında sert bir geri çekilme yaşanabilir. 47,30’un altında 45,60 desteği ilk etapta takip edilecektir. Yukarıda ise 48,70’in üzerinde önce 50,00 ve arkasından 51,40 direncine kadar yükseliş yaşanabilir.
 
Direnç: 53,00 – 54,30 – 55,70
Destek: 51,40 – 49,80 – 48,20

ALB Forex

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)