E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaEuro/Dolar paritesi zayıflıyor---

Euro/Dolar paritesi zayıflıyor

Euro/Dolar paritesi zayıflıyor
24 Kasım 2015 - 08:39 borsagundem.com

Aralık ayı yaklaştıkça Euro/Dolar paritesi zayıflıyor!

Dün sabah açılışıyla beraber yeni bir dip yapan EUR/USD paritesinde, dün açıklanan Euro bölgesi PMI verilerinin genel itibariyle beklentileri karşıladığını gördük. Verilerin etkisiyle beraber bir miktar toparlanan parite tarafında yer yer yükselişler görülse de alımların sınırlı kaldığını söyleyebiliriz.
Öğleden sonra ise açıklanan ABD verilerinin zayıflığına rağmen paritedeki satış baskısı dinmedi. Bunun en önemli sebebi ise FED üyelerinin Aralık ayındaki faiz artırımına yönelik keskin mesajları olarak gösterilebilir. Bugüne baktığımızda ise gün içerisinde saat 9:00 itibariyle Almanya büyüme, 10:30 ECB’den Costa’nın konuşması, saat 11:00 Alman İfo verisi izlenecek. ABD tarafında ise saat 15:30’da 3.çeyrek büyüme rakamı ve ticaret dengesi ile saat 17:00’de Tüketici Güveni verisi ön planda olacak.
Parite açısından oldukça hareketli bir işlem gününün bizi beklediğini belirtelim. Teknik fiyatlamalara baktığımızda ise EUR/USD’nin hala düşüş kanalında olduğunu görüyoruz. 1.0680 – 1.0740 aralığı geçilmediği sürece de bu zayıf seyir sürebilir. 1.0600 destek noktası kırılırsa satış baskısı 1.0550’ye kadar devam edebilir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)