E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizGelişmekte olan piyasalara nur yağıyor---

Gelişmekte olan piyasalara nur yağıyor

Gelişmekte olan piyasalara nur yağıyor
09 Ekim 2015 - 08:49 borsagundem.com

Borsa İstanbul’un yüzde 1 civarında yükselişle açılması ve 80.000 direncini yeniden test etmesi bekleniyor

Dünya piyasaları haftanın son işlem gününe iyimser bir hava içinde başlıyor. Büyümede aşağı yönlü riskler yüzünden faiz artırımının önümüzdeki seneye kalmasını satın alan Wall Street  %0,8 yükseldi.  Endonezya rupisi (%4,1) ve Malezya ringiti (%3,2) başta olmak üzere gelişmekte olan ülke paralarında bu sabah sert yükselişler görüldü. 
Piyasadaki iyimserliği Fed tutanakları ile açıklamak mümkün değil. Fed vadeli piyasalarının fiyatlaması zayıf Eylül ayı istihdam verilerinin açıklandığı 2 Ekim tarihinden bu güne önemli bir farklılık göstermedi. Ancak gelişmekte olan piyasalara yönelik risk algısı çok farklılaştı. Düne kadar gelişmekte olan piyasaları fırtınada batmış gemi enkazına benzeten piyasalar şimdi o enkazda batık hazine aramaya başladı. 
Psikolojik olarak önemli 80.000 direncini geçemeyen Borsa İstanbul Perşembe günü dünyanın gerisinde kalarak yatay bir seyir izledi.  Sabah saatlerinde döviz cephesinde ve faizlerde görülen yükseliş de borsadaki kar realizasyonunu destekledi.  Beklentinin çok üzerinde gelen sanayi üretiminin piyasalar üzerinde bir etkisi olmadı. 
Dün Wall Street’te yaşanan yükseliş ve Asya piyasalarındaki değer artışına paralel bugün Borsa  İstanbul’un %1 civarında yükselişle açılmasını ve 80.000  direncini yeniden test etmesini bekliyoruz.  PKK tarafından tek taraflı ateşkes açıklanacağı duyumları piyasalardaki yükselişi destekliyor. 
Piyasalarla ilgili görüşümüzde bir değişiklik yok. Piyasaların küresel ve Türkiye’ye özgü riskleri yeterince fiyatlamadığına inanıyoruz.  Borsadaki yükselişin ve Türk lirasındaki değer kazancının kademeli olarak pozisyon azaltmak için kullanılmasını öneriyoruz.

Serhat Gürleyen - İş Yatırım 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Byk09 Ekim 2015 09:20

    Ampul ısığını değil,Güneş ışığını görelim ki Nur yağıyor diyelim.

  • TÜRKİYENİNDE NURA İHTİYACI VAR09 Ekim 2015 09:06

    BİRDE TÜRKİYE PİYASASINA NUR YAĞSA BİZ HENÜZ NUR YAĞDIĞINI GÖRMEDİK YA.NEREDE BU NUR MALEZYALILAR,ENDONEZYALILAR ŞU NURU SERBEST BIRAKIN ARTIK YETER BİZEDE GELSİN BU NUR.