E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasalarda olumlu hava sürüyor---

Piyasalarda olumlu hava sürüyor

Piyasalarda olumlu hava sürüyor
09 Ekim 2015 - 08:52 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da yükseliş denemelerinin devamı için 78 bin puanın üzerinde kalınması gerekiyor

BIST 100 endeksi dün 79.245 – 78.013 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü 78.661 seviyesinde yüzde 0,05 değer kaybı ile tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,33 değer kaybederken, sanayi endeksi ise yüzde 0,10 değer kaybetti.
 
Dün piyasaların  gözü ABD’den açıklanacak olan 17 Eylül Fed toplantısına ait tutanaklardaydı. Fed toplantı tutanaklarında tüketici harcamaları ve konut tarafında iyileşmenin devam ettiği ve istihdam piyasasının hedefe yakın yerlerde olduğu belirtildi. Güçlü dolar ve düşük petrol fiyatlarının enflasyonda aşağı yönlü riskleri devam ettiği vurgulanırken küresel ekonomilerde Çin kaynaklı belirsizliklerin devam ettiği ifade edildi. Ancak yine de tutanaklara göre bir çok yetkili bu yıl sonunda faiz artışı bekliyor. Fed toplantı tutanakları öncesinde düşüşte olan ABD borsalarının Fed’in faiz artırma ihtimali olasılığının bu yıl içinde oldukça düşmesiyle sert yükselişler görüldü. Küresel borsalarda yaşanan pozitif eğilimle birlikte Avrupa borsaları da günü primli kapattı. Bugün ABD’de Fed üyesi Lochart ve Evans’ın konuşması takip edilecek.
 
Yurtiçine baktığımızda dün güçlü bir sanayi üretimi gördük. Sanayi üretimi yıllık bazda Ağustos ayında yüzde 7,2 yükselirken aylık bazda ise yüzde 2,9 ile beklentilerin bir hayli üstünde gerçekleşti. Hem son dönemde gelişmekte olan ülkelerdeki pozitif algı hem de yurtiçinde gelen olumlu veriler kur ve tahvil tarafında aşağı düşüşü destekledi. Borsa gün içinde oldukça volatil hareket ederek gelen kar satışlarıyla birlikte günü yataya yakın negatif kapattı. Dün akşam Fed’den gelen toplantı tutanakları sonrası Avrupa, ABD ve Asya borsalarında görülen yükselişle birlikte bugün borsa tarafında yukarı yönlü açılış gerçekleşebilir. Yurtiçinde özellikle kurların çok önemli destek noktalarına gelmesi borsaların seyrinde belirleyici olabilir. Bugün yurtiçinde veri akışı sakin.
 
Teknik olarak endekste 78.000 seviyesi önem arz etmektedir. Endekste yükseliş denemelerinin devam edebilmesi için, 78.000 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmektedir. Bu kapsamda 79.000 ve 79.500 direnç seviyeleri ön planda yer alabilir. Endekste gevşeme görülmesi durumunda ise 77.500 ve 75.000 destekleri izlenecek destek seviyeleridir.

ALB Forex

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)